Εκδήλωση για τον εθισμό των παιδιών στις οθόνες και το ρόλο των γονέων στο 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι γονείς στην εποχή που ζούμε, είναι ο εθισμός των παιδιών στις οθόνες. Video games, Internet, social media, messaging, βιντεοκλήσεις, ταινίες, σειρές, βίντεο έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων και σίγουρα χρειάζεται σωστή καθοδήγηση και διαχείρηση ώστε να μη δημιουργήσει προβλήματα εθισμού στα παιδιά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ήδη από το 2013 την εξάρτηση από τις οθόνες ως ψυχική διαταραχή. Τι κίνδυνοι υπάρχουν; Τι πρέπει να προσέξουμε σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας καλπάζει και δεν μπορεί να επιβραδυνθεί;

Περαιτέρω προβληματισμοί, αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, θα κατατεθούν στην ομιλία του κ. Εμμανουήλ (Μάνου) Τσαλαμανιού, παιδοψυχιάτρου, δ/ντή Ψυχιατρικής Κλινικής Παίδων-Εφήβων «Ασκληπιείου Βούλας», το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00, στην εκδήλωση που πραγματοποιεί Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στον χώρο του σχολείου (Συγγρού και Ίωνος, Μαρούσι).

Share