Γνωρίστε τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δωδώνη Αμαρουσίου

Ευτυχώς στο Μαρούσι έχουμε πολλούς συλλόγους που ενδιαφέρονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων. Ένας από αυτούς είναι και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δωδώνη. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!Ο Σύλλογος Δωδώνη ιδρύθηκε το 1985 με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής, τη διεύρυνση των χώρων πρασίνου, την αποτροπή της καταχρηστικής δόμησης για τη διαφύλαξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του Αμαρουσίου, τον εξωραϊσμό της περιοχής με έργα κοινής ωφέλειας καθώς και την ανάπτυξη και προώθηση μορφωτικών δραστηριοτήτων. Σημαντική είναι επίσης η επαγρύπνηση του Συλλόγου για την λειτουργία των κληροδοτημάτων και την διατήρηση των διαθηκών των ευεργετών της περιοχής.

Ο Σύλλογος έχει ενεργή δράση στο Μαρούσι σε διάφορους τομείς. Πρόσφατα διοργάνωσε τουρνουά μπάσκετ αλλά και πανηγύρι για τον εορτασμό του αρχαίου λαϊκού εθίμου του Κλήδονα, ενώ πολύ επιτυχημένες είναι και οι εκδρομές του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Βέβαια, η δραστηριοποίησή του δεν τελειώνει μόνο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αφού κύριος στόχος του είναι η ενεργητική παρέμβαση, ώστε να επιλυθούν διάφορα προβλήματα στο Μαρούσι. Έτσι, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Δωδώνη έχει επέμβει δραστικά και έχει βελτιώσει διάφορα θέματα στο Μαρούσι με έργα στη γειτονιά, όπως για παράδειγμα διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών και τοποθέτηση κατόπτρων σε δρόμους με περιορισμένη ορατότητα.

Βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τα αρμόδια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να κάνει τη διαφορά και να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στο προάστιό μας. Αυτή τη διαφορά μπορεί να την κάνει αν μας έχει όλους στο πλευρό του!

Πληροφορίες

Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η Δωδώνη» Αμαρουσίου

dodoni.maroussi@gmail.com