Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023,  πραγματοποιήθηκε  υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα: «Οργάνωση, Συντονισμός ενεργειών και λήψη μέτρων για την Πυρασφάλεια και την Πυροπροστασία κατά την Αντιπυρική περίοδο του έτους 2023».

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε: «ενόψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Αμαρουσίου  βρίσκεται σε ετοιμότητα, τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες καθαρισμού και αποψιλώσεων των κοινόχρηστων χώρων και κλήθηκαν ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους». Εξέφρασε επιπλέον, την ικανοποίησή του, για την καθοριστικής σημασίας συνεργασία σε επίπεδο προγραμματισμού και συντονισμού, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που μέχρι σήμερα απέφερε αποδεδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα, στην αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε κρίσιμη περίσταση».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος  Τσιπουράκης εξήρε την καθοριστικής σημασίας, σταθερή και επιτυχή συνεργασία, που υπάρχει μεταξύ των Υπηρεσιών του Δήμου και των εμπλεκόμενων Φορέων, για την εκπλήρωση του σταθερού στόχου  αποτροπής δυσάρεστων συμβάντων κατά τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων. Ακόμη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στα τεχνολογικά μέσα που έχει στη διάθεσή του πλέον ο Δήμος και βοηθούν στο έργο της εποπτείας.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι τόνισαν ότι, οι υπηρεσίες τους βρίσκονται σύσσωμες σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου και τη φετινή χρονιά, να συνδράμουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν ακόμη, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Περιβάλλοντος και  Ποιότητας Ζωής Ναυσικά Χατζηδάκη,  ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Ιωάννης Χάλαρης,  η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Βασιλική Σκίτσα και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Ευάγγελος Βάβανος .

Εκ μέρους των φορέων συμμετείχαν: Ο Διοικητής / Αστυνομικός Υποδιευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Γεώργιος Αντωνόπουλος, από το 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ο Διοικητής Γεώργιος Πετρόπουλος και η Πυρονόμος κα Μερόπη Μπεγέτη, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης Κων/νος Μούγιος, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ματίνα Παγκραστή, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ  Βλάσσης Σιώμος και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) Γεώργιος Μπαλωτής.

Share