Τις υψηλές επιδόσεις των παιδιών κάθε ηλικίας θαύμασαν οι θεατές στη γιορτή Ελεύθερης-Ρυθμικής Γυμναστικής του Δήμου Αμαρουσίου

Παρουσία της κορυφαίας αθλήτριας Ρυθμικής Γυμναστικής της Ελπίδας Εγγλέζου, περισσότερα από 200 παιδιά Γυμνασίου και Δημοτικού, νήπια και προνήπια παρουσίασαν 19 προγράμματα Ρυθμικής και Ελεύθερης Γυμναστικής με ασκήσεις υψηλής δυσκολίας και με μεγάλο συντονισμό, στη Γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Σπύρος Λούης», στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων των τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου. 

   Η επιτυχημένη προσπάθεια των παιδιών και η εξαιρετική δουλειά των προπονητών τους Λίζας Λούκου και Άντριας Χριστοδουλίδη και της υπεύθυνης του προγράμματος Ιωάννας Μαρτάκη επιβραβεύτηκε από τους θεατές με το θερμό χειροκρότημά τους.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς  του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και τα θερμά συγχαρητήρια του στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές για τις υψηλές επιδόσεις στο άθλημα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου. 

Ο κ. Πέππας βράβευσε εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου για τις κορυφαίες διακρίσεις της την Ελπίδα Εγγλέζου, μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Ανσάμπλ της Ρυθμικής Γυμναστικής. Μαζί έδωσε και τις θερμές ευχές του για ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες, σημειώνοντας ότι «αποτελείται λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους αθλητές μας». 

Η Ελπίδα Εγγλέζου ξεκίνησε τη Ρυθμική Γυμναστική από την ηλικία των 5 ετών στα δημοτικά αθλητικά προγράμματα και στα 7 της έτη ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στον ΓΑΣ Χολαργού. Στα 14 της έτη επιλέχθηκε στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων ενώ από τα 15 της έτη έως και σήμερα είναι μέλος στην Εθνική Ομάδα Γυναικών Ανσάμπλ. 

Κορυφαίες διακρίσεις της είναι : η 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τελ Αβίβ το 2022 στο Σύνθετο αγώνα και στις Κορδέλες και Μπάλες,

Η 4η καλύτερη βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπακού το 2023 στις Κορδέλες και Μπάλες και η 8η θέση στο σύνθετο αγώνα ενώ έχει κατακτήσει πολλές 1ες, 2ες και 3ες θέσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Στη Γιορτή παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, Πέτρος Κόκκαλης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου Τζένη Αργυροπούλου και το μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Αθλητικού Προγράμματος Be Activ Γ.Γ.Α. Χριστίνα Γαλανοπούλου.        

 

 

 

 

Share