Σήμερα τα εγκαίνια του Φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ

Σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ που θα διαρκέσει έως και αύριο 3 Μαΐου.  Οι εικαστικοί καλλιτέχνες και τα μουσικά συγκροτήματα με τη συμμετοχή τους στηρίζουν την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Αμπατζόγλου, για την ίδρυση υπερκομματικού Ραδιοφωνικού Σταθμού διεκδικώντας παράλληλα την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι. 

«Εξετάζω το πώς μπορούμε να στήσουμε Ραδιοφωνικό Σταθμό για τα Β Προάστια, με έδρα το Μαρούσι» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, διευκρινίζοντας πως προτίθεται να ιδρύσει, ένα ραδιοφωνικό σταθμό ως αναπτυξιακό εργαλείο της πόλης, υπερκομματικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. «Με μουσικές και τραγούδια, που θα καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των νέων (ροκ, έντεχνο, χιπ χοπ, house, indie κ.α), αλλά και με εκπομπές για όλα τα θέματα Τέχνης».

Η πρωτοβουλία του Θεόδωρου Αμπατζόγλου έχει κερδίσει του νέους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως 5 μουσικά νεανικά συγκροτήματα, και πάνω από 10 εικαστικοί καλλιτέχνες, ανακοίνωσαν το συγκεκριμένο φεστιβάλ για να τον στηρίξουν. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ροκ συγκροτήματα, έκθεση εικαστικών έργων, και performances.

Η είσοδος και για τις δύο μέρες, ΔΩΡΕΑΝ.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης 6 μ.μ

Μικαέλα Δαρμάνη

Γιώργος Ρους

Dilemma

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης 8 μ.μ

Πάνος Μπίρμπας

The Rockin’ Dead

και άλλοι

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Σοφία Γκίκα, Παναγιώτα Λευκαδίτη, Καλλιρρόη Πανάγου, Αντώνης Kuzmychov,Γιώργος Τουρκοβασίλης, Lebaniz Blonde, Έλενα Σταματογιάννη, Γεώργιος Σαββόπουλος, Δημήτρης Σοφικίτης, Ελεάννα Μαρτίνου, Έφη Μανιάτη, Μανώλης Νταλούκας.

Θα εκτεθούν έργα του Σίμου Τσαπνίδη (από τη ζωή στο Λονδίνο κατά την έκρηξη του Swinging London), της Pamela Leake (από την ζωή της στην Αθήνα στα χρόνια της δικτατορίας), και του Πάνου Κουτρουμπούση (που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, και στον οποίο αφιερώνεται το εκθεσιακό μέρος).

Ο εξαιρετικός φωτογράφος Δημήτρης Σοφικίτης, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης και συνταξιδευτής του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα εκθέσει σειρά φωτογραφιών του, εμπνευσμένες από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το λιβάδι που δακρύζει».

Share