Πρώτο διοικητικό Συμβούλιο του 2018 και κοπή πίτας για το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του πρώτου για το 2018 Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης, ευχήθηκε η νέα χρονιά για το Δίκτυο και τους 202 Δήμους-μέλη του, να είναι το ίδιο γεμάτη από προγράμματα πρόληψης, εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, δωρεάν εξετάσεις με αποδέκτες τους συμπολίτες μας. Ο κ. Πατούλης συγκεκριμένα ανέφερε: «Μια νέα χρονιά ξεκινάει έχοντας γερές βάσεις από τις προηγούμενες για συνεχή ανάπτυξη στον τομέα της προαγωγής της υγείας. Τα απολογιστικά στοιχεία των Προγραμμάτων είναι αξιόλογα και παρέχουν τα εχέγγυα για περαιτέρω εξέλιξη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία της υγείας του πολίτη στο επίπεδο της πρόληψης και το αποδεικνύει διαρκώς με την αξιοποίηση των Προγραμμάτων του Δικτύου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι 84 Δήμοι-μέλη έχουν πάρει απόφαση μέχρι σήμερα να ιδρύσουν ΚΕΠ Υγείας και να προσφέρουν στους δημότες τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και να ενημερωθούν για τα 8 νοσήματα που μπορούν να προλάβουν εάν ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες του Π.Ο.Υ. μέσω των πρωτοκόλλων που ακολουθούν τα ΚΕΠ Υγείας.

 

 

Share