Tο Πρότυπο Πάρκο Αναψυχής στον Άγιο Θωμά

Ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου είναι  έτοιμος να παραδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης, στη θέση του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου στο Δήμο Αμαρουσίου.

      
Πρόκειται για το Πρότυπο Πάρκο Αναψυχής στη περιοχή του Αγίου Θωμά, οι εργασίες στο οποίο βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την παραλαβή του έργου. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου πραγματοποίησε νέα επιθεώρηση στο έργο, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Στην αυτοψία ο κ. Αμπατζόγλου συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Σπύρο Σταθούλη, Κωνσταντίνο Ρώτα, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, Γιάννη Ιωαννίδη, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. 

 Η υλοποίηση του έργου είναι το αποτέλεσμα της γενικότερης συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τη Διοίκηση Αμπατζόγλου, με την οποία, αφενός, ο Δήμος Αμαρουσίου και οι πολίτες του Αμαρουσίου απαλλάσσονται από δανειακή οφειλή ύψους 27 εκατ. ευρώ (πλέον των τόκων στην Εθνική Τράπεζα και αφετέρου, περιέρχεται στην οριστική κυριότητα του Δήμου το ακίνητο της ΕΤΕΒΑ (Π.Ε. Αγίου Θωμά), ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και αναψυχής και τακτοποιούνται χωροταξικές εκκρεμότητες των ιδιοκτητών της περιοχής

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εκτελείται σύμφωνα με το ΦΕΚ 91 Δ’/ 29-2-2020 με τον τίτλο: «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων και Πεζοδρόμων Περιοχής Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, Χωρικής Υποενότητας ΙΙ – Βόρειο Τμήμα – Κ.Χ. 2-9-10», με δαπάνες της εταιρίας «Lamda Olympia Village Α.Ε.».        

Μετά την επιθεώρηση στο έργο ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δηλώσεις του υπογράμμισε:
«Σύντομα οι Μαρουσιώτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πάρκο αναψυχής πρότυπο, σημείο αναφοράς για όλη την οικογένεια, που θα ομορφύνει τη γειτονιά του Αγίου Θωμά. 

Με αποφασιστικότητα, σταθερότητα και διαφάνεια επιλύσαμε ένα πρόβλημα 15 ετών για το Δήμο μας, με ταυτόχρονη απαλλαγή χρεών δεκάδων εκατομμυρίων. Το Μαρούσι έχει περάσει στη νέα εποχή, με έργα όπως αυτό και σε άλλες γειτονιές. Και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες».   

Share