ΕΣΑΜ: Στη Δημοτική αρχή η ευθύνη για την καθυστέρηση του πάρκινγκ Ευτέρπης

Ευθύνες στον Δήμο για την καθυστέρηση του πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης επιρρίπτει το Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου με δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά και την καταψήφιση της αίτησης παράτασης της παράδοσης του έργου. Η εξέλιξη της υπόθεσης δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς το maroussi – news πριν από λίγες μέρες με δικό του ρεπορτάζ είχε ενημερώσει το αναγνωστικό του κοινό για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο έργο.

Το δελτίο τύπου του ΕΣΑΜ:

Καταψηφίστηκε η αίτηση παράτασης για την παράδοση του parking της πλατείας «Ευτέρπη» στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 18-04-2019, κατόπιν παρέμβασης της Γραμματέως του ΕΣΑΜ.

            Εκπροσωπώντας το σύνολο του εμπορικού κόσμου, η Γραμματέας , Ανδρομάχη Νικολαράκου, επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή, παρότι για αυτό το εγχείρημα ήταν θετικός ο ΕΣΑΜ, για «άγνοια επί των νομικών και τεχνικών θεμάτων» ενημερώνοντάς την ότι οι πράξεις και οι πρακτικές της θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε «λουκέτο σε καταστήματα εμπόρων που λειτουργούν εδώ και 50 χρόνια σε μία κάποτε κραταιά αγορά».

            Επίσης, πρότεινε να μην καθυστερήσει άλλο η παράδοση του έργου διότι «πλέον δεν τίθεται θέμα ομαλής προσβασιμότητας σε ένα δύσβατο πεζοδρόμιο, αλλά για το βιός μας, τη ζωή μας και την επιβίωσή μας».

            Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην «οργή των εμπόρων για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή της σύμβασης, εξαιτίας πολλαπλών παραβιάσεων νομικής και πολεοδομικής υφής» και παρακάλεσε θερμά «να λυπηθούν οι ιθύνοντες τους εμπόρους, που είναι στα όρια της καταστροφής, και να παραδοθεί το έργο στους δημότες και επισκέπτες του Αμαρουσίου, καθότι τεχνικά είναι άρτιο, αλλά κωλύεται σε ελέγχους και διαδικασίες για το αναψυκτήριο επί της πλατείας, το οποίο ούτε νόμιμη άδεια έχει ούτε και χρειάζεται, μιας και οι επαγγελματίες της εστίασης δεν χρειάζονται ακόμη έναν ανταγωνιστή».

            Ο ΕΣΑΜ είναι δυναμικά παρών αλλά και ενάντιος σε ό,τι δημιουργεί πρόβλημα στους στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, τους εμπόρους, και δεν θα επιτρέψει άλλες άσκοπες καθυστερήσεις.

Share