Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία – Κλειστά σχολεία, πού συστήνεται τηλεργασία σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του κράτους και των δήμων ενόψει της κακοκαιρίας «Αυγή», που ήδη έχει ξεκινήσει να χτυπά περιοχές της Ελλάδας. Η κακοκαιρία πλήττει ήδη την Αττική με χιόνι στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα, έχει προκαλέσει προβλήματα στη Στερεά Ελλάδα, ενώ αύριο αναμένονται χιονοκαταιγίδες.

Σε οκτώ δήμους τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Πρόκειται για τους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης (μόνο στην περιοχή της Ανθούσας), ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Επίσης, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στις 8 έως το πρωί της Τετάρτης στις 10 στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα.

Σε ετοιμότητα οι δομές του Δήμου Αθηναίων λόγω του ψύχους

Σε αυξημένη ετοιμότητα σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Το Κέντρο Ημέρας (Αχαρνών 3) λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, προσφέροντας ρούχα, υπηρεσίες ατομικής υγιεινής και σίτιση, ενώ το Υπνωτήριο (επίσης Αχαρνών 3) λειτουργεί όλο το 24ωρο και φιλοξενεί άστεγους, λόγω του ψύχους.

Παράλληλα, οι ομάδες του street work του Κ.Υ.Α.Δ.Α., με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, επιχειρούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σε όλη την Αθήνα, μοιράζοντας τροφή, ζεστό τσάι, κουβέρτες, γάντια και ισοθερμικά ρούχα.

Όποιος πολίτης ενδιαφέρεται να αναφέρει σημεία με αστέγους που χρειάζονται υποστήριξη, μπορεί να καλεί στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 ή στο 2105287800 (τηλέφωνο επικοινωνίας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αθηναίων).

Για την αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών ψύχους θα συνεχίσει να λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες η Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372, 2102012334) και από σήμερα στις 7 μ.μ. η Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4, 2103423716).

Πηγή: iefimerida.gr, ethnos.gr

 

Share