Χάρτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτυπώνει την τεράστια καταστροφή στο Μάτι

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) προχώρησε στη δημοσίευση χάρτη με λεπτομερή αποτίμηση της καταστροφή στο Μάτι, μέσα από αεροφωτογραφίες, αποκαλύπτοντας πως το 70% των εκτάσεων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το υπόλοιπο 30% καλύπτεται από μερικώς ή μη καμένες εκτάσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΑΑ που συνοδεύει τη δημοσίευση του χάρτη, η αναλυτική φωτο-ερμηνεία των αεροφωτογραφιών αυτών, που ελήφθησαν 2 ημέρες μετά την πυρκαγιά, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από την καλυφθείσα έκταση ποσοστό επιφανείας της τάξης του 70% αντιστοιχεί σε πλήρως καμένες εκτάσεις, και της τάξης του 30% αντιστοιχεί σε μερικώς ή μη καμένες εκτάσεις.

«Ο ορθοφωτοχάρτης καλύπτει συνολική έκταση 4.318 στρεμμάτων, και συντάχθηκε με αξιοποίηση των αεροφωτογραφιών υπερυψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν στις 25/07/2018 με χρήση Συστημάτων μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμηΕΑ)/UAV τύπου Falcon, σε συνεργασία με την εταιρεία Άρτεμις-Aerosurvey» αναφέρει το ΕΑΑ.

Σημειώνεται πως ο χάρτης είναι σε θέση να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «με σκοπό την διαχείριση και αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιδιοκτησιών» όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόμη, αναφέρεται πως οι εργασίες πτήσεων UAV, λήψεων και επεξεργασίας των αεροφωτογραφιών, καθώς και φωτοερμηνείας των πυρόπληκτων περιοχών αποτελούν προσφορά του Κέντρου Αριστείας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ προς την πολιτεία.

«Στις δύσκολες αυτές μέρες, οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την ανείπωτη αυτή τραγωδία, και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση της πολιτείας συμβάλλοντας κατά το δυνατόν στη διαχείριση της τεράστιας καταστροφής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε τον χάρτη του ΕΑΑ:

Πηγή: thepressproject.gr

 

 

 

 

Share