Πτώση των πωλήσεων στις φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις για τα καταστήματα του Αμαρουσίου

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου δεν φαίνεται να απέδωσαν καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι επιχειρηματίες είδαν μειωμένα τα έσοδά τους καθώς οι πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική πτώση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννη Νικολαράκο, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι. «Δεν πήγαμε καλά στις φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση στις πωλήσεις κατά 20%. Το είδαμε και εμείς στα ταμεία μας. Τώρα το μόνο που περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο κ. Νικολαράκος σχολιάζοντας επίσης πως ίσως να είναι υποκρισία να έχουμε εκπτώσεις τόσες πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους. «Ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του όταν υπάρχουν τόσες ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι».

Για χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι κάνει λόγο και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την περιοδική έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ, για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα το 47% των επιχειρήσεων κατέγραψαν χαμηλότερες πωλήσεις. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017 όπου τότε το ποσοστό των επιχειρήσεων που είχαν καταγράψει απώλειες ήταν 37%.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος στην εκπτωτική περίοδο συμμετείχαν περισσότερες επιχειρήσεις συγκεκριμένα το 85% των επιχειρήσεων, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 80% του Νοεμβρίου του 2017. Στις περισσότερες επιχειρήσεις το ποσοστό έκπτωσης κυμάνθηκε μεταξύ 11% και 40% ενώ στην πλειοψηφία τους κινήθηκαν μεταξύ 11% και 20%. Τα στοιχεία δείχνουν αυτό το οποίο εκφράζεται και από την μεγαλύτερη μερίδα των καταναλωτών πως οι εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου είναι περιορισμένες.

 

Share