Η θεατρική παράσταση «Ωραίοι και νοικοκυραίοι» στο θέατρο Διθύραμβος στο Μαρούσι

Φέτος το θέατρο Διθύραμβος, με τους Ανοικτίρμονες – τη θεατρική ομάδα που στελεχώνει το εργαστήρι του θεάτρου – θα παρουσιάσει για τρία τριήμερα, τη νέα του θεατρική παράσταση με τον τίτλο: «Ωραίοι και νοικοκυραίοι».

Πρόκειται για μια σύνθεση από διάφορα ελληνικά κείμενα, θεατρικά και μη, στα οποία δεσπόζουν πτυχές της ελληνικής οικογένειας, ώστε να παρακολουθήσουμε τη διαδρομή της μέσα στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που βίωνε από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να δούμε αν πραγματικά «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

Ένα τραπέζι – σημείο αναφοράς της “greek family” – όπου γύρω του διαδραματίζεται ένα ολόκληρο σύμπαν.

Σχέσεις γονιών με τα παιδιά τους, σχέσεις ζευγαριών, διαφορετικές ταξικές συνειδήσεις, συγκρούσεις, εντάσεις, καυστικότητα, αλλά και σάτιρα και χιούμορ, είναι τα χαρακτηριστικά της καινούριας αυτής παράστασης.

Μια παράσταση που αποτυπώνει τις κοινωνικές ασθένειες μιας άλλης εποχής, ασθένειες όμως, που είναι τρομακτικά οικείες και σήμερα.

Μια παράσταση που κάνει τους μεγαλύτερους να θυμούνται αλλά και να βρίσκονται προ των ευθυνών τους και τους νεότερους να αντιλαμβάνονται ότι οι πραγματικές αλλαγές εξαρτώνται από τους ίδιους.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Έφη Νιχωρίτη

Σκηνικά – Κοστούμια: Ανοικτίρμονες

Μουσική επιμέλεια και Φωτισμοί: Έφη Νιχωρίτη

Παίζουν αλφαβητικά:

Βάλια Αμαργιανού, Όλγα Αράπογλου, Άκης Γαβριελάτος, Γιάννης Δρίτσουλας, Πάνος Μακρής, Κατερίνα Μπλέτσα, Οδυσσέας Παγουλάτος, Σάββας Πετρίδης, Γιώργος Σκιαδάς, Αγγελική Σκιαδοπούλου, Μίκα Φιλοπούλου

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

25, 26, 27 Μαΐου και 1, 2, 3, 8, 9, 10 Ιουνίου

Ώρα: 21:15

Θέατρο Διθύραμβος

Λητούς 6 Μαρούσι, πλατεία Αγίας Λαύρας

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2106106897 / κιν. 6977357799

Προτεινόμενη τιμή ενίσχυσης: 5 ευρώ

 

Share