Έτοιμο να λειτουργήσει το Τμήμα Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου

Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να λειτουργήσει το Τμήμα Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου.

Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοίνωσαν τη λειτουργία Τμήματος Σκηνοθεσίας στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το καλοκαίρι.

Για πρώτη φορά, και από Κρατικό φορέα, θα λειτουργήσει Τμήμα Σκηνοθεσίας με στόχο τη στελέχωση του ελληνικού θεάτρου με σκηνοθέτες καταρτισμένους επιστημονικά, ασκημένους πρακτικά και ευαισθητοποιημένους καλλιτεχνικά.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού σε σχετική του ανακοίνωση, η σύσταση του πολυαναμενόμενου τμήματος Σκηνοθεσίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

«Τη σύσταση Τμήματος Σκηνοθεσίας στο Εθνικό Θέατρο για πρώτη φορά προβλέπει η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 336/1989 που αφορά στον Οργανισμό λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και δημοσιεύθηκε χθες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄).

Ικανοποιείται έτσι ένα χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών του χώρου με τη σύσταση Τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου που να λειτουργεί παράλληλα με το Τμήμα Υποκριτικής στο Εθνικό Θέατρο.

Η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος δίνει τη δυνατότητα σύστασης αντίστοιχου Τμήματος Σκηνοθεσίας και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του».

Παράλληλα, το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις ώρες εξέτασης για τους υποψηφίους του τμήματος για το σπουδαστικό έτος 2018-2019.

«Μετά και τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος υπ’ αριθμόν 93 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ.φ.172, 1/10/2018) για την τροποποίηση του π.δ. 336/1983 που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το νεοσύστατο Τμήμα Σκηνοθεσίας ανοίγει τις πόρτες του για τους υποψήφιους σπουδαστές», αναφέρει η ανακοίνωση του Θεάτρου.

Οι ημερομηνίες εξέτασης για τους υποψηφίους του τμήματος σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής έχουν ήδη οριστεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την ημερομηνία και την ώρα της εξέτασής τους, χρησιμοποιώντας το email τους καθώς και τον τετραψήφιο αριθμό της αίτησης που έχουν παραλάβει και να συνδεθούν στη σελίδα: https://www.nt.gr/el/educ/dramaschool/application

 

Share