Θεραπευτική Ομάδα Χοροθεραπείας κάθε Τετάρτη από τον Πολυχώρο Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης Life Blossom

Ο πολυχώρος ευεξίας και αυτοβελτίωσης Life Blossom στο Μαρούσι, δέχεται νέα μέλη στη θεραπευτική ομάδα χοροθεραπείας με τίτλο “Χορεύοντας τον «χορό της ζωής» μου” και σας προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία ψυχικής και σωματικής ισορροπίας, αποφόρτισης και έκφρασης, κάθε Τετάρτη 19:00-20:30. Η ομάδα υπάρχει με μεγάλη επιτυχία από τον Οκτώβριο του 2017.

Αν το ΣΩΜΑ μας μπορούσε να μιλήσει, τι θα μπορούσε να μας ΠΕΙ?

Το σώμα αποκαλύπτει όσα ο λόγος κρύβει. Το εργαλείο και ο στόχος αυτής της ομάδας είναι το σώμα μέσα στον χώρο, κινούμενο χωρίς φόρμες και τεχνικές. Εστιάζοντας στο σώμα και στα μηνύματά του οδηγούμαστε σε μια ψυχική ευκαμψία, βελτιώνοντας έτσι την πρόσληψη της πραγματικότητας και τον τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους. Κτίζουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό μας που έχει ως αφετηρία την σωματική αίσθηση, μαθαίνοντας έτσι να αντιλαμβανόμαστε τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες που υπαγορεύονται μόνο από εξωγενής παράγοντες με αποτέλεσμα η διάθεση μας να βελτιώνεται, να αισθανόμαστε δημιουργικοί, αυθεντικοί.

Ειδικότερα στοχεύουμε στην αποκατάσταση της ισορροπίας μέσα μας. Έχουμε ξεχάσει να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με το σώμα. Έτσι όμως διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ νου, σώματος και ψυχής με αποτέλεσμα μια εσωτερική σύγκρουση, η οποία συχνά σωματοποιείται και μας αρρωσταίνει.  Αποκαθιστώντας αυτή την ισορροπία, ο άνθρωπος αποφορτίζεται, και μπορεί να ανακαλύψει και να εκφράσει τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του. Χορεύοντας τον «χορό της ζωής» του να πάρει την ευθύνη της ζωής επάνω του, να γνωρίσει τον εαυτό του και τους άλλους, να ζήσει ελεύθερα, αυτόβουλα και να βιώσει την χαρά της ύπαρξής του.

Ελάτε σε αυτήν την ομάδα όταν:

  • Η λογική δεν σάς πάει πιο πέρα.
  • Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν ό,τι βιώνετε και αυτό σας δημιουργεί προβλήματα.
  • Γνωρίζετε αρκετά για τον εαυτό σας, όμως τον αισθάνεστε ξένο.
  • Αισθάνεστε ότι σας λείπει η αυτοπεποίθηση.
  • Έχετε δυσκολία στην επικοινωνία με τους άλλους.
  • Αισθάνεστε μόνιμα κουρασμένοι.
  • Υποφέρετε από ψυχοσωματικά προβλήματα (άγχος, πανικοί, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές).
  • Θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση με το σώμα σας.

Δεν απαιτείται οποιαδήποτε εμπειρία με κίνηση ή χορό. Φορέστε άνετα ρούχα και φέρτε χοντρές κάλτσες. Σας περιμένουμε να Συν-Κινηθούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής και σεβασμού της μοναδικότητας κάθε ατόμου.

Η ομάδα έχει περιορισμένο αριθμό μελών. Πριν την συμμετοχή σας στην ομάδα, προτείνεται μία συνάντηση γνωριμίας.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής

Life Blossom-Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης

“Χορεύοντας τον «χορό της ζωής» μου

Δημ.Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων (είσοδος από Μαραθωνοδρόμων), Μαρούσι

Κάθε Τετάρτη 19:00 – 20:30

Επικοινωνία: Βασιλεία Σίμου, 6948008724

Συντονίστρια: Ιωάννα Κουτίβα

Χοροθεραπεύτρια, GDTR, Sr, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

μέλος Δ.Σ. Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος

www.synkinoumai.gr

 

 

 

 

Share