Αναγκαία η επισκευή του προαυλίου του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για τη μη επισκευή του προαύλιου χώρου του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. Όπως υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, παρά τις προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, το πρόβλημα παραμένει χωρίς λύση.

Η ανακοίνωση

«Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση των διδασκόντων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων αναφορικά με την μη έγκαιρη και απόλυτα αναγκαία επισκευή του προαύλιου χώρου του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση του ομώνυμου σχολείου έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και έχει ενημερώσει εγγράφως την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις ελλείψεις και την αναγκαιότητα επισκευών του προαύλιου χώρου του σχολείου, η κατάσταση παραμένει ως έχει εγκυμονώντας καθημερινά σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών/μαθητριών του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου που στεγάζονται στους χώρους του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αμαρουσίου και του ΥΠΑΙΘΑ να επιληφθούν του συγκεκριμένου ζωτικής σημασίας θέματος της επισκευής του προαύλιου χώρου του ομώνυμου σχολείου με γνώμονα ότι οι μαθητές/μαθήτριες με ειδικές ανάγκες δεν είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού αλλά έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.»

Πηγή: alfavita.gr

Share