Swimming Club: Όταν η κολύμβηση είναι το πάθος σου! 

Αν λατρεύετε τον αθλητισμό δεν έχετε παρά να γίνετε μέλος του Swimming Club. Πρόκειται για μια ομάδα στην οποία μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε θέλει να κάνει προπονήσεις στην κολύμβηση, στο ποδήλατο και το τρέξιμο αλλά και να απολαύσει επίσης υπηρεσίες ευρωστίας και υγείας.

Πίσω από το Swimming Club βρίσκεται ο Νικόλαος Σημαντήρας, ένας έμπειρος γυμναστής και αθλητής με πάθος για τον αθλητισμό και την ευεξία που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Η ιδέα για τη δημιουργία του Swimming Club δημιουργήθηκε όταν ο Νικόλαος μετά από χρόνια εργασίας σε γνωστό γυμναστήριο αποφάσισε να φτιάξει ένα club οι προπονήσεις του οποίου να βασίζονται στην κολύμβηση.

Οι προπονήσεις απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Πραγματοποιούνται επίσης προπονήσεις για τρίαθλο και event ανοιχτής θαλάσσης όπως επίσης και προετοιμασία για Στρατιωτικές σχολές και Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες:

-Εκμάθηση όλων των ειδών κολύμβησης σε ενήλικες και παιδιά (πεταλούδα, ύπτιο, πρόσθιο, ελεύθερο)

-Αγωνιστική κολύμβηση

-Βελτίωση τεχνικής κολύμβησης όλων των στυλ

-Προπόνηση κολύμβησης για Τρίαθλο και event ανοιχτής θαλάσσης (Open Water)

-Προετοιμασία για Στρατιωτικές σχολές και Τ.Ε.Φ.Α.Α.

-Εκπόνηση ατομικών προγραμμάτων προπόνησης

-Aqua Aerobic

-Baby Swimming

-Κολύμβηση σε άτομα με ειδικές ανάγκες

-Βελτίωση φυσικής κατάστασης

-Υποβρύχια βιντεοσκόπηση κολύμβησης για βιομηχανική ανάλυση των κινήσεων μέσα στο νερό, εντοπισμό τυχών λαθών και διόρθωση τους

Εκτός από τις υπηρεσίες καλύμβησης παρέχονται και υπηρεσίες κατ’οίκον:

-Βελτίωση φυσικής και σωματικής κατάστασης, αύξηση μεταβολισμού

-Απώλεια βάρους, διατήρηση επιθυμητού βάρους

-Αποκατάσταση τραυματισμών

-Group Training

-TRX (1-3 άτομα)

-Functional Training (Λειτουργική Προπόνηση)

-Προσχολικός και σχολικός αθλητισμός

-Κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις (λάστιχα, βαράκια, κ.τ.λ.)

-Εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά και αρχάριους (εφόσον υπάρχει πισίνα)

-Λιπομέτρηση (με ηλεκτρόδια ή δερματοπτυχόμετρο)

Ο Νικόλαος Σημαντήρας μας συστήνεται…

Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής το 1991. Από την ηλικία των 4 ετών ξεκίνησα στο Ο.Α.Κ.Α. την εκμάθηση κολύμβησης. Λόγω της αγάπης μου για το άθλημα συνέχισα στις προαγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες μετέχοντας στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθως και σε διεθνείς διοργανώσεις σαν μέλος πλέον την Εθνικής Ελλάδος.

Αποφοίτησα από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης το 2009. Φοίτησα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2009 έως το 2013.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εξεπλήρωσα τις στρατιωτικές υποχρεώσεις μου. Έλαβα μέρος, με σημαντικές διακρίσεις, σε διεθνείς διοργανώσεις και πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης. Εργάστηκα ως προπονητής σε ομάδα κολύμβησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, σε προαγωνιστική ομάδα κολύμβησης (9-10-11-12 ετών), σε εκμάθηση κολύμβησης παιδιών μικρότερης αλλά και προσχολικής ηλικίας. Επίσης πραγματοποίησα έρευνα για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο : “Η επίδραση της θερμοκρασίας βύθισης, κατά την αποκατάσταση, στη δύναμη και στην ταχύτητα προπονημένων κολυμβητών” η οποία δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό αθλητικό περιοδικό. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πήρα πτυχίο ναυαγοσώστη, πισίνας και ακτής, πρώτων βοηθειών και πιστοποιήσεις για baby swimming, ασκήσεις στο νερό για άτομα με ειδικές ανάγκες και εκγύμναση όλου του σώματος με TRX.

Από την αποφοίτηση μου έως και σήμερα εργάζομαι σε ιδιωτικά γυμναστήρια, ως βοηθός προπονητή κλιμακίου Εθνικής ομάδας κολύμβησης, ως προσωπικός γυμναστής (Personal Trainer) ασχολούμενος με την εκγύμναση όλου του σώματος, τη βελτίωση Φυσικής Κατάστασης και την αποκατάσταση τραυματισμών κατ’οίκον, καθώς και με την εκμάθηση κολύμβησης σε αρχάριους, σε ενήλικες, με την προπόνηση και τη βελτίωση τεχνικής σε αθλητές προς επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Παράλληλα εξακολουθώ να προπονούμαι και να λαμβάνω μέρος σε κολυμβητικές και τριαθλητικές διοργανώσεις, επεκτείνοντας συνεχώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου.

Για περισσότερα πληροφορίες:

Νικόλαος Σημαντήρας

κινητό: 6938060308

τηλέφωνο: 2114047177

e-mail: info@swimmingclub.gr

https://www.swimmingclub.gr/

Share