Γνωρίστε τον Συνεταιρισμό Κεραμειστών & Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου

Η τέχνη της κεραμικής είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμικό χαρακτήρα του Αμαρουσίου. Ο Συνεταιρισμός Κεραμειστών & Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια με σκοπό την ανάδειξη αυτής της ιδιαίτερης τέχνης και την μετάδοση των αξιών και τεχνικών της στις νεότερες γενιές.

Μέσα από τα μόνιμα εκθετήρια επί της λεωφόρου Κηφισίας 207 στο Μαρούσι, 40 επαγγελματίες καλλιτέχνες αγγειοπλάστες και κεραμειστές από το Μαρούσι αλλά και άλλοι 100 από την υπόλοιπη Ελλάδα, προσφέρουν ένα παράθυρο πολιτισμού ιστορικής σημασίας.

Πρόκειται για τον μοναδικό Συνεταιρισμό σε μέγεθος και στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Πάνω από 15.000 διαφορετικά σχέδια από όλες τις τάσεις και με πλείστες εφαρμογές, όπως είδη κήπου, οικιακής και επαγγελματικής χρήσεως, σύγχρονα εικαστικά, αρχαϊκά και λαϊκής τέχνης καθώς και δομικά (η Ελληνική Κεραμική στη σύγχρονη Αρχιτεκτονική) διατίθενται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα 09:00-21:00 στους χώρους των εκθετηρίων.

Διαθέτει επίσης χώρους σεμιναρίων, εκδηλώσεων, αίθουσα τέχνης, παραδοσιακό εργαστήρι κεραμικής, όπου μπορούν οι επισκέπτες να φιλοξενηθούν, να ξεναγηθούν, να μάθουν και να συμμετέχουν στη “μαγική” τέχνη της κεραμικής που ασχολείται με τα τέσσερα στοιχεία της φύσεως.

Συνεργασία για την αναβάθμιση του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής

Η αναβάθμιση του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής και η ανάπτυξη τής Ελληνικής Κεραμεικής Τέχνης είναι ο στόχος που έβαλαν η Πανελλήνια Ένωση Κεραμειστών & Αγγειοπλαστών και ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών & Κεραμειστών Αμαρουσίου σε συνεργασία. Στον χώρο ήδη λειτουργούν:

  1. Τα μόνιμα εκθετήρια τού Συνεταιρισμού με έργα – προϊόντα εργαστηρίων απ’ όλη την Ελλάδα
  2. Επιδείξεις και μαθήματα αγγειοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους τα Σαββατοκύριακα
  3. Σεμινάρια Κεραμεικής
  4. Επισκέψεις Σχολείων δημοτικού με την ενεργό συμμετοχή τών μαθητών
  5. Δημόσιο ΙΕΚ Κεραμεικής
  6. Εκθέσεις Κεραμεικής
  7. Η ετήσια Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής και το Forum Ελληνικής Κεραμεικής
  8. Επισκέψεις ομάδων σε πρόγραμμα δράσεων κεραμεικής και φιλοξενία με παραδοσιακή ρεβυθάδα σε τσικάλι στον ξυλόφουρνο

Το Κέντρο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της Περιφέρειας ως σημείο προορισμού και επισκέψεων, γεγονός που θα δημιουργήσει πόλο έλξης για τουρίστες και κόσμο γενικότερα. Οι επαφές με γραφεία που ασχολούνται με βιωματικές δράσεις ατόμων σε ομάδες αρχίζουν και αποδίδουν.

Ετοιμάζεται να λειτουργήσει από το 2019 και το Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμεικής Τέχνης (Μου.Σ.Ελ.Κε.Τ.) με τα βραβευθέντα έργα των Πανελληνίων Διαγωνισμών Καλλιτεχνικής Κεραμεικής, Ellenic Contemporary Ceramic Art Museum, που θα ανεβάσει την επισκεψιμότητα ακόμη περισσότερο.

Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί τελικά ένας πολυχώρος πολιτισμού και Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης όπου στον χώρο των εκθετηρίων οι συνάδελφοι θα εκθέτουν επιλεγμένα έργα και προϊόντα από τη δουλειά τους πρός πώληση, ανεβάζοντας κι άλλο με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο τού Κέντρου.

Πληροφορίες

Συνεταιρισμός Κεραμειστών & Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 207, Τ.Κ 151 24 Μαρούσι

Τηλέφωνο: 210-8025332

e-mail: keramar@otenet.gr

Ημέρες & ώρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 – 21:00

 

Share