Συνάντηση Πατούλη με τον Υπουργό Παιδείας με θέμα τις σχολικές υποδομές του Δήμου Αμαρουσίου

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, έθεσε προς συζήτηση τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν σε επίπεδο σχολικών υποδομών στον Δήμο Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις εκκρεμότητες που εντοπίζονται στις σχολικές κτιριακές υποδομές του Δήμου Αμαρουσίου, ανέφερε: «Οι εκκρεμότητες είναι πολλές και η διαιώνισή τους προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πόλη μας. Θεωρώ, λοιπόν, αναγκαίο να ζητήσετε από τις υπηρεσίες σας να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες λύσεις».

Οι εκκρεμότητες αφορούν στα εξής θέματα:

-Κατασκευή του 18ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου στον προαύλιο χώρο του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

-Κατασκευή του 8ου Γυμνασίου – 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο Ο.Τ. 31 του Δήμου Αμαρουσίου, στην Π.Ε. Αγίας Φιλοθέης, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ στον Δήμο.

-Εργασίες μόνωσης και αποκατάστασης δαπέδου στο 1ο, 2ο ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αμαρουσίου.

-Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αίθουσας πληροφορικής – μουσικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

-Ολοκλήρωση της μελέτης και προώθηση της διαδικασίας για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Ευκαλύπτων).

-Ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του 11ου Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Κτ.Υπ. (Ο.Τ. 362) ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια διαδικασίες ανέγερσης των σχολικών κτηρίων.

-Απαλλοτρίωση των εκτάσεων που βρίσκονται στα Ο.Τ. 855 και Ο.Τ. 852 του Δήμου Αμαρουσίου ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του 5ου Δημοτικού, 9ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Αμαρουσίου.

-Προώθηση της διαδικασίας για την ανέγερση του 13ου Νηπιαγωγείου, επί του Ο.Τ. 851 που έχει ήδη κριθεί κατάλληλος από το έτος 2010.

Share