Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής, με επικεφαλής τους Δημάρχους αλλά και μαζική ανταπόκριση κατοίκων της περιοχής την Κυριακή 22 Απριλίου ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης στο Δήμο Κηφισιάς, παρουσία των Δημάρχων Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και Διονύσου Διονύση Ζαμάνη αλλά και πλήθους πολιτών που εκδήλωσαν με πανό και συνθήματα τη διαμαρτυρία τους.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ως ΚΕΔΕ δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων είτε πλευρικών, είτε ηλεκτρονικών μέσα στις πόλεις μας. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Ως ΚΕΔΕ δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων είτε πλευρικών, είτε ηλεκτρονικών μέσα στις πόλεις μας, εντός του αστικού ιστού».

Σπίρτζης: Δεν θα μπουν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο

«Δεν θα μπουν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο , ούτε μετωπικά ούτε πλευρικά,» τόνισε και πάλι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε εκδήλωση των κατοίκων των Αχαρνών στο δημαρχείο της πόλης. Ο κ. Σπίρτζης τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων και των αυτοκινήτων τους ώστε να περνούν ελεύθερα όταν θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα του ηλεκτρονικού διόδου σε περίπου δύο χρόνια που θα είναι πιο αναλογικό και πιο δίκαιο.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη συμφωνία με τον παραχωρησιούχο -και όχι ένα απλό πλαίσιο συναντίληψης- να μην κατασκευαστούν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και κατηγόρησε για παραπληροφόρηση τους δημάρχους Διονύσου και Κηφισιάς, τη ΝΔ αλλά και συγκεκριμένους δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης. «Αυτά που λένε για πλαίσια συναντίληψης και άλλα παρόμοια δείχνουν πόσο άσχετοι είναι» σημείωσε.

Ο κ. Σπίρτζης, που απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής, διευκρίνισε ότι με τις ηλεκτρονικές κάρτες που θα εκδοθούν μετά την καταγραφή οι κάτοικοι των Αχαρνών και των γύρω δήμων δεν θα πληρώνουν τέλη διέλευσης για τη χρήση του αυτοκινητοδρόμου από τη γέφυρα της Μεταμόρφωσης μέχρι τα όρια του δήμου Ωρωπού, ούτε δηλαδή και στα διόδια των Αφιδνών. Επίσης θα υπάρξουν ειδικές εξαιρέσεις για τους κατοίκους του Ωρωπού και ειδικές εκπτώσεις για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις της Βόρειας Αττικής.

Share