O Σύλλογος Αθμονέων τίμησε τη Μαρουσιώτισσα μητέρα ανήμερα της εορτής

Την Μαρουσιώτισσα Μητέρα τίμησε ο ιστορικότερος Σύλλογος της πόλης ο Σύλλογος Αθμονέων, ανήμερα της εορτής της μητέρας, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο για την πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση και αναφερόμενος στη γιορτή της μητέρας υπογράμμισε:
«Μητέρα, ένας όρος με πολλές σημασίες, υποχρεώσεις, που κρύβει όμως τεράστια αγάπη.
Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για όλες και όλους μας. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο σήμερα να αγκαλιάσουμε τις μητέρες μας σφιχτά και να προσφέρουμε μια στιγμής στοργής.
Σήμερα ας γιορτάσουμε τη μητρότητα σε κάθε έκφανσή της.»
               

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για τη σημασία της μάνας στη ζωή μας σημειώνοντας: «Μπορεί να μην φτάνουν οι λέξεις για να περιγράψω τι σημαίνει μάνα, αλλά ακόμα και να έφταναν δεν θα ήταν αρκετές για να την ευχαριστήσω. Ας ευχαριστούμε λοιπόν την τύχη μας όσοι τις έχουμε δίπλα μας. Χρόνια Πολλά μανούλες μας.»

Εισήγηση για το ρόλο της μάνας στη ζωή μας έκανε η Μαρουσιώτισσα και μέλος του Συλλόγου Χρυσίτα Ναυπλιώτου, ενώ σε κάθε μία από τις παριστάμενες μητέρες προσφέρθηκε ένα τριαντάφυλλο.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά ο σολίστ Ηλίας Γυφτονικολός και η Μυρτώ Ξηρουχάκη.
Μεταξύ άλλων, ακούστηκε και το τραγούδι «Μαρουσιώτικος Χορός», που γράφτηκε το 1942 από έναν σπουδαίο Κερκυραίο συνθέτη, την παρτιτούρα του οποίου ανακάλυψε η κα Έλενα Τσουκλείδου.

Ο Σύλλογος Αθμονέων ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Κυριών «Η Αγία Μαρίνα» και το «Σχολείο Ψαλτικής» για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης.

Επίσης, ευχαριστεί όλες τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Λέκκα, Πέτρο Κόνιαρη, Κατερίνα Βουρλάκη, Κυριακή Κανάρη, Κωνσταντίνο Βλάχο, Επαμεινώνδα Γαρδέλη, Παναγιώτη Σαγρή, αλλά και τους Χρυσόστομο Σχινά, Κώστα Ζαπαντιώτη, Έφη Μανιάτη, Ιωάννα Αμαξηλάτη, Μαρία Συμεωνίδου, και Δημήτρη Κλητοράκη.     

 

Share