Εξερευνώντας τον θαυμαστό κόσμο της ζωγραφικής στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι

Μια ξεχωριστή δράση για παιδιά στο εργαστήριο του Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι! Αυτές τις Απόκριες ανακαλύπτουμε, δημιουργούμε, μεταμφιεζόμαστε,ποζάρουμε και φωτογραφιζόμαστε στο εργαστήριο που δημιουργούσε ο σπουδαίος ζωγράφος.

Στο εργαστήριο του Γιάννη Τσαρούχη θα βρούμε τα πινέλα και τις μπογιές του, το καβαλέτο και την παλέτα του, τα γυαλιά και τη φωτογραφική του μηχανή. Εκεί θα βρίσκεται και το καπέλο με το οποίο πόζαραν για τους πίνακές του, οι θρυλικοί του ναύτες!

Το 1965 ο Γιάννης Τσαρούχης έχτισε το σπίτι και εργαστήριο του, στην οδό Πλουτάρχου 28, στο Μαρούσι . Στο ισόγειο ήταν οι προσωπικοί του χώροι , στον πρώτο όροφο και στο δώμα, το εργαστήριό του. Το 1981 ιδρύει το ομώνυμο Ίδρυμά του και μετατρέπει τον πρώτο όροφο και το δώμα σε εκθεσιακούς χώρους για τα έργα του.

Το ονόμαζε ο ίδιος Μουσείο Αμαρουσίου και διοργάνωνε και επιμελούταν τις εκθέσεις που γίνονταν σε αυτό.

Άφησε ένα πλούσιο και σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και βασισμένο σ΄αυτό, το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει μια αναβίωση του εργαστηρίου του.

Ελάτε μαζί σε μια διαδρομή στον θαυμαστό κόσμο της ζωγραφικής και του θεάτρου του Γιάννη Τσαρούχη μέσα στο εργαστήριό του, με παιχνίδια και καλλιτεχνικούς πειραματισμούς, που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι).

Πληροφορίες

Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

10.00 – 12.00 (4 – 7 ετών)

12.30 – 14.30 (8 – 12 ετών)

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (8 ευρώ το αδερφάκι)

Διδασκαλία: Βάσω Τζούτη / Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Πληροφορίες – κρατήσεις – Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28 , τηλ: 210 80 62 636

Share