Οι σπουδαστές του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμαρουσίου πήραν τα πτυχία τους!

Οι 220 σπουδαστές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Β’ κύκλο μαθημάτων αυτογνωσίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμαρουσίου, παρέλαβαν με χαρά και ενθουσιασμό τα πιστοποιητικά σπουδών τους από το δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Οι σπουδαστές έμαθαν τι είναι αυτογνωσία και εξερεύνησαν πως μπορούν να την κατακτήσουν με συγκεκριμένα βήματα και παραδείγματα. Η αυτογνωσία είναι η πιο σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος, για μακροπρόθεσμη ευτυχία, καθώς καλλιεργεί την τέχνη της χαρούμενης ζωής.

Τα τμήματα δίδαξαν καταξιωμένοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Ψυχίατροι Ψυχολόγοι και ειδικοί στην προσωπική ανάπτυξη.

Πλέον στο Μαρούσι θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα την Ολιστική Ιατρική.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα προγράμματα «Διά Βίου Μάθησης», μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου υποδηλώνει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση, δικαιώνει την πρωτοβουλία μας για τη λειτουργία στο Μαρούσι Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση αυτή.

Η προσπάθειά μας θα συνεχισθεί και θα διευρυνθεί και από τη νέα μας θέση στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε, να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε πολίτη της Αττικής να επιμορφωθεί και να γνωρίσει νέα πεδία ενδιαφέροντος, σε ένα περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο, όπου η γνώση έχει πρωτεύοντα ρόλο και αποτελεί βασικό στοιχείο της ατομικής εξέλιξης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πρόεδρο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, β, για την άριστη συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία της γνώσης. Επίσης, τον σημερινό ομιλητή στην εκδήλωση κ. Δημήτρη Φλαμούρη, τον συντονιστή του ΑΛΠ Γιώργο Καπελάρη, τη συνεργάτη μου και οργανωτικά υπεύθυνη κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, τη γραμματέα του ΑΛΠ Ελένη Ρούσου και τον υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης Νίκο Παπαϊωάννου».

Share