Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα – Από αύριο βελτιώνεται ο καιρός

Μία πρώτη γεύση από τον χειμώνα παίρνουμε αυτές τις ημέρες. Χιόνια στα ορεινά και κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού ο οποίος θα παραμείνει και σήμερα άστατος.

Στην Αττική σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Θα κυριαρχήσουν οι νεφώσεις,οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους, νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Από το βράδυ της Κυριακής τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί από τις αρχές της εβδομάδας.

Πηγή: protothema.gr

Share