Σήμερα και αύριο η εθελοντική αιμοδοσία στο Μαρούσι

Η 29η εθελοντική αιμοδοσία του δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιείται το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου στο δημαρχείο της πόλης και γίνεται κάλεσμα προς τους πολίτες να συνεισφέρουν στο πολύ σημαντικό αυτό σκοπό.

Την εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 29η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 κατά τις ώρες 9:00-13:30

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 κατά τις ώρες 14:00-19:30

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

 

 

Share