Σεμινάριο Χοροθεραπείας το Σάββατο 12 Μαΐου στον πολυχώρο Life Blossom στο Μαρούσι

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο χοροθεραπείας με τίτλο «Αφυπνίζοντας την ευδαιμονία μέσα μου», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στον πολυχώρο Life Blossom στο Μαρούσι το Σάββατο 12 Μαΐου.

Στο σεμινάριο αυτό θα ξαναθυμηθούμε τις δυναμικές που έχουμε όλοι μέσα μας. Με κατάλληλες ‘βιωματικές ασκήσεις’ θα έρθουμε σε επαφή με τις εσωτερικές μας συγκρούσεις. Θα τις φωτίσουμε, θα τις γνωρίσουμε και θα τις εκτονώσουμε μέσα από την έκφρασή τους. Τέλος θα δοκιμάσουμε χρησιμοποιώντας τα μηνύματα του σώματός μας, να οδηγηθούμε στον χώρο εκείνο, όπου κατοικεί η ευδαιμονία, η αφθονία και που ο καθένας μας κρύβει μέσα του, αλλά για τους δικούς του λόγους δεν έχει μάθει να τον προσεγγίζει.

Θα κινήσουμε, θα ζωγραφίσουμε, θα χορέψουμε, θα μιλήσουμε για αυτά, στα οποία ο νους μας αντιστέκεται, διότι το σώμα έχει μνήμη και δεν ψεύδεται .

Τι είναι η Χοροθεραπεία:

Η Χοροθεραπεία απευθύνεται σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που θέλουν να μάθουν να ακούν το σώμα τους. Είναι ουσιαστικά μια μορφή σωματικής ψυχοθεραπείας μέσω της Τέχνης του χορού και της κίνησης. Το σώμα έχει μνήμη και δεν ψεύδεται. Εκεί αποτυπώνονται όλα τα βιώματα, τα συναισθήματα και οι αισθήσεις. Αφήνοντας τον ρυθμό μέσα μας να μας οδηγήσει, επεξεργαζόμαστε τις εικόνες, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα που αναδύονται μέσω της κίνησης.

Με τη βοήθεια της Χοροθεραπείας, προσεγγίζουμε τον «εσωτερικό μας χορό» και όχι τον χορό που βασίζεται σε στερεότυπα και καθορισμένα βήματα. Μέσω της ελεύθερης κινητικής έκφρασης γνωρίζουμε και εμπλουτίζουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο. Με αυτόν τον τρόπο το άτομο απελευθερώνεται από τον συνηθισμένο τρόπο έκφρασης – που συχνά τον περιορίζει – και γνωρίζει έναν νέο τρόπο έκφρασης που τον απελευθερώνει. Δίνουμε χώρο και χρόνο, ώστε το ασυνείδητο να μπορέσει να εκφραστεί, να γίνει συνειδητό σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ασφάλειας.

Έτσι το άτομο έχει τη δυνατότητα να καλλιεργήσει το δυναμικό του, να αποφορτιστεί από το άγχος και τις συγκρούσεις. Η αποφόρτιση του φορτίου που κουβαλάμε, συντελεί στο να βιώνουμε ένα σώμα, έναν νου, μια ψυχή πιο ανάλαφρα.

Η σωματική ‘ευκαμψία’ οδηγεί σε μια ψυχική ‘ευκαμψία’ βελτιώνοντας έτσι την πρόσληψη της πραγματικότητας και τoν τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους. Κτίζουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό μας που έχει ως αφετηρία την σωματική αίσθηση, μαθαίνοντας έτσι να αντιλαμβανόμαστε τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες που υπαγορεύονται μόνο από εξωγενής παράγοντες με αποτέλεσμα η διάθεση μας να βελτιώνεται, να αισθανόμαστε δημιουργικοί, αυθεντικοί και να βιώνουμε την χαρά της ύπαρξής μας. Το εργαλείο και ο στόχος μας είναι το σώμα μέσα στον χώρο, κινούμενο χωρίς φόρμες και τεχνικές.

Πληροφορίες

Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής:

Σάββατο 12 Μαΐου 2018 | 10:30 – 14:30

Συντονίστρια: Ιωάννα Κουτίβα

Χοροθεραπεύτρια, GDTR Sr, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

μέλος Δ.Σ. Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος

Τόπος Διεξαγωγής:

Life Blossom – Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης

Δημητρίου Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, 15124 Μαρούσι

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:

694 9789764 Ιωάννα Κουτίβα

ioannakoutiva@gmail.com, www.synkinoumai.gr

694 8008724 Βασιλεία Σίμου, simouv@lifeblossom.gr

 

Share