Σεμινάριο κινέζικης φιλοσοφίας την Κυριακή 22 Απριλίου στον πολυχώρο Life Blossom στο Μαρούσι

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κινέζικης φιλοσοφίας και να μάθουν για το Γουόν Σινγκ, το Νόμο των Πέντε Στοιχείων, θα έχουν όσοι βρεθούν στον πολυχώρο Life Blossom στο Μαρούσι την Κυριακή 22 Απριλίου.

Το Γουόν Σινγκ, ο Νόμος των Πέντε Στοιχείων, είναι μια κινέζικη φιλοσοφία που περιγράφει τις αλληλεπιδράσεις και τις σχέσεις μεταξύ των πάντων.

Ο νόμος αυτός, μαζί με τις έννοιες «γιν» και «γιανγκ» και την έννοια της ζωτικής δύναμης «τσι» αποτελούν τη βάση της κινέζικης ιατρικής και φιλοσοφίας.

Τα πέντε στοιχεία είναι το Ξύλο (木, mù), η Φωτιά (火, huǒ), η Γη (土, tǔ), το Μέταλλο ([金, jīn) και το Νερό (水, shuǐ).

Θεωρείται ότι αποτελούν τους θεμέλιους λίθους από τα πάντα στο σύμπαν. Δε λογίζονται μοναχά ως ουσίες, αλλά και ως συμπεριφορές.

Το ξύλο συμβολίζει την αλλαγή, η φωτιά την ενέργεια, η γη τη σταθερότητα, το μέταλλο την ουσία και το νερό την κίνηση.Tο «στοιχείο» αποτελεί περισσότερο μια διαδικασία, μια κίνηση, μια ποιότητα της ζωτικής δύναμης «τσι», και όχι κάτι καθορισμένο και στατικό.

Στο Σεμινάριο αυτό:

✔Θα μιλήσουμε για το Νόμο των Πέντε Στοιχείων, τη γένεση και την παύση, τον έλεγχο και τον αντιέλεγχο, την εξέλιξη και την εναλλαγή.

✔Θα αναλύσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των τροφίμων μέσα από τον κύκλο της παύσης και της γένεσης του νόμου.

✔ Θα εξετάσουμε πώς ισορροπεί κι εναρμονίζεται η ζωτική ενέργεια τσι μέσα από την αλλαγή της συμπεριφοράς του ελέγχου και του αντιελέγχου.

✔ Θα μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε να ενεργοποιούμε ευγενικά και χωρίς υπερβολή το μεταβολισμό μας και να ρυθμίζουμε τη διατροφή μας σε ορθή αναλογία.

✔Θα εξετάσουμε πώς να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας, καθώς και πώς να διαχειριζόμαστε καθημερινά προβλήματα από την έλλειψη ισορροπημένης διατροφής.

✔Θα δούμε τι απαιτείται για τη σωστή απορρόφηση των ευεργετικών ουσιών και τη σωστή αποβολή των άχρηστων ουσιών.

✔Θα αναλύσουμε το νόημα δύο αρχαίων κινεζικων ρήσεων κεφαλαιώδους σημασίας στη διατροφή “Τα άνθη της κερασιάς δεν τα βρίσκεις στο στομάχι της τίγρης” & “Είναι όμορφα τα άνθη της κερασιάς, αλλά ο καρπός της χορταίνει την πείνα σου”.

Εισηγητής σίφου:  Βαγγέλης Τάρμπας

Πληροφορίες

Life Blossom

Δημητρίου Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι

Τηλ: 6948008724

email:simouv@lifeblossom.gr

 

 

Share