Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου η Παιδική Μουσικοθεατρική Παράσταση «Η Ιστορία ενός Φυτού» με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης»

Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023, έλαβε χώρα η παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Η Ιστορία ενός Φυτού» στο αμφιθέατρο του OTEAcademy στο Μαρούσι.

Το παιδικό έργο, το οποίο παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου είναι βασισμένο στο διδακτικό παραμύθι «Η Ιστορία ενός Φυτού» της Ευρυδίκης Σιγαλού, εκδόσεων «ΜΕΘΕΞΙΣ» & εικονογράφησης Βελισσάριου Μπούρδου, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου και τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης».

Με αυθεντικές μελωδίες από το μαγικό κόσμο του Walt Disney καθώς και με τη συμμετοχή 26 παιδιών, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τις  περιπέτειες ενός άσημου και ταπεινού φυτού που όμως δίδαξε στα παιδιά, ανάμεσα άλλων,  τη δύναμη της οικογένειας και της φύσης, τη σημασία των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, καθώς και το πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί το σπίτι όλων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική παρουσίαση του μουσικοθεατρικού παραμυθιού ως αποτέλεσμα μιας δημιουργικής συνεργασίας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημαντική διδαχή που προσέφερε αυτό το έργο στα μικρά παιδιά.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν στην παραγωγή της παράστασης, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην αδιάλειπτη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε όλα τα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό.

Η παράσταση έλαβε χώρα και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου και με την ευθύνη της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ρένας Χαλιώτη.

Η Μουσική Επιμέλεια Ορχήστρας και η Διεύθυνση Χορωδίας ανήκε στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου, Φωτεινή Κοσκόρου.

Την παιδική παράσταση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος.

Φιλική Συμμετοχή: Χριστίνα Σπηλιακοπούλου, Σοπράνο


Ορχήστρα

Πιάνο: Μαρία Ζούρα

Βιολί: Κωνσταντίνος Ζήκος

Κλαρινέτο-Φλάουτο: Μαρίνος Γαλατσινός

Μπάσο: Γιώργος Βόλης

Κιθάρα: Βασίλης Λαγός

Share