Οι Rebetien έρχονται αυτό το Σάββατο στο Μαρούσι!

Αυτό το Σάββατο, ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια της της σμυρναίικης και της ρεμπέτικης μουσικής!

Οι Reβetien έρχονται στο Μαρούσι και στον Πυρήνα Τέχνης BABEL για να μοιραστούν τις νέες τους συνθέσεις και διασκευές παλαιών κομματιών, βασισμένοι στους ήχους της ελληνικής παράδοσης, της σμυρναίικης και της ρεμπέτικης μουσικής αναδεικνύοντας τον ακουστικό και φυσικό ήχο των οργάνων, επηρεασμένοι από τους ήχους των Βαλκανίων και της Δύσης.

Οι Reβetien επίσης ταξιδεύουν το κοινό τους στον χώρο και στον χρόνο, μεταδίδοντας τη μουσική παράδοση του αστικού λαϊκού τραγουδιού, όπως έχει αποτυπωθεί στους δίσκους γραμμοφώνου και τις πρώτες ηχογραφήσεις της νοσταλγικής εποχής του γραμμοφώνου και τον ήχο της σμυρναίικης ορχήστρας του μεσοπολέμου.

Η εκφραστικότητα και η δεξιοτεχνία των μουσικών, η ευφυής και μακρόχρονη μουσική συνύπαρξή τους, δημιουργούν μια ζεστή, νοσταλγική και ρομαντική ατμόσφαιρα, μεταβάλλοντας το μουσικό κλίμα αλληλεπιδρώντας με τη διάθεση του κοινού.

Οι Reβetien σχηματίστηκαν στην Αθήνα στο τέλος του 2012 και έκτοτε εμφανίζονται αρκετά συχνά σε μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ της Αθήνας, της ελληνικής επαρχίας και του εξωτερικού.

Αυγερινή Γάτση: ακορντεόν, τραγούδι

Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι

Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, τραγούδι

Γιάννης Ζαρίας: βιολί, μπαγλαμάς

Γιάννης Κάτος: κοντραμπάσο

Πληροφορίες

BABEL Πυρήνας Τέχνης

Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι

Τηλ: 215 5252982

Είσοδος: 10 ευρώ (μπύρα/κρασι)

Ώρα έναρξης: 22:00

 

 

Share