‘’Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή” στην Κηφισιά!

Ο Δήμος Κηφισιάς επιλέχθηκε από το Πράσινο Ταμείο, με την πρωτότυπη πρόταση του ‘’Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή’’ και το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί 100%.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Nature Friends Greece» και το Συνοικιακό Συμβούλιο ‘’Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου» Νέας Ερυθραίας.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αυτή περιλαμβάνει:

– Την Δημιουργία πρότυπης Ενεργειακής Κοινότητας στο Δήμο Κηφισιάς

– Την κατασκευή Ενεργειακού Πάρκου που θα περιλαμβάνει ένα πιλοτικό έργο φωτοβολταικών και θα λειτουργεί σαν Κέντρο Γνώσης για τους δημότες, την ευρύτερη κοινωνία, τα σχολεία κλπ

– Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προς την καθαρή ενέργεια, τις ενεργειακές κοινότητες κλπ

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε σχετικά:

‘’Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου για 100% χρηματοδότηση της πρωτότυπης πρότασης μας, αποτελεί μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας πάνω στα ενεργειακά θέματα. Μετά το βραβείο «Best City» που κέρδισε ο Δήμος μας για το πρόγραμμα «Έξυπνη Ενεργειακή Διαχείριση», το καινούργιο πρόγραμμα ‘’Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή’’ που θα τρέξουμε αποσκοπεί αρχικά στην ενημέρωση των πολιτών και παράλληλα στην πρόσβαση τους στην πράσινη οικονομική ενέργεια.

Ο Δήμος μας θα προσφέρει στους πολίτες του την δυνατότητα να ενταχθούν στην Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα που θα δημιουργηθεί και να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομική ενέργεια για το σπίτι τους ή την επιχείρηση τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία το Συνοικιακό Συμβούλιο ‘’Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου» της Νέας Ερυθραίας και ιδιαίτερα την σύμβουλο κυρία Μάρθα Βάρναλη, την κυρία Μάγια Ανδρέου από την «NatureFriends Greece» καθώς και τους συνεργάτες μου στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Ο φάκελος που ετοιμάστηκε για την διεκδίκηση της χρηματοδότησης αυτού του πρωτότυπου έργου, κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς και υψηλότατη βαθμολογία από τους αξιολογητές!!

Ο Δήμος Κηφισιάς προχωράει μπροστά δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να έχουν πρόσβαση σε οικονομική πράσινη ενέργεια. Έτσι ένα σπίτι θα μπορεί να ρίξει το κόστος που πληρώνει για ενέργεια (θέρμανση, κλιματισμός, ζεστό νερό χρήσης, φώτα κλπ) και παράλληλα να συμβάλει στην καταπολέμηση της ρύπανσης, του φαινόμενου του θερμοκηπίου, της υπερθέρμανσης του πλανήτη κλπ.΄΄

 

Share