Πλήθος κόσμου στο γλέντι του Άη Γιάννη του Κλήδονα στο Μαρούσι

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η παρουσία του κόσμου στη γειτονιά της Δωδώνης Αμαρουσίου όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι του Άη Γιάννη του Κλήδονα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Δωδώνη» για να τιμήσουν μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ελληνικής παράδοσης.

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αμαρουσίου «Η Δωδώνη», ευχαριστεί όλους τους κατοίκους και φίλους που συμμετείχαν στη γιορτή, καθώς και τους συνεργάτες που εργάστηκαν για την επιτυχημένη διεξαγωγή της.

Το παραδοσιακό πανηγύρι τίμησαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και πολλοί πολίτες, οι οποίοι απόλαυσαν πλούσια εδέσματα, ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τις χορευτικές ομάδες των τμημάτων παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, με δασκάλα την κα Έφη Ρογκάκου.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης στο τραγούδι ήταν η Ιωάννα Κόρδα, στο μπουζούκι ο Στέφανος Βρυνιώτης και στα πλήκτρα ο Μάριος Πανταζής.

Την εκδήλωση διάνθισε η αναπαράσταση του δρώμενου του Αη Γιάννη του Κλήδονα από τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Τον χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, μετέφερε ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρώτας, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο Ηλία Ζορμπαλά και τα μέλη του Δ.Σ. για την όμορφη πολιτιστική βραδιά. «Τέτοιες εκδηλώσεις κρατούν ζωντανά τα έθιμα του τόπου μας και τα μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές, γι΄ αυτό, σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στον πολιτισμό και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρώτας.

 

 

Share