Pinball Museum: Γνωρίστε το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στα «φλιπεράκια» στην Αθήνα!

Τα «φλιπεράκια», το αγαπημένο παιχνίδι των περασμένων δεκαετιών, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις μνήμες των παλαιότερων. Τώρα, μπορείτε να αναβιώσετε αυτές τις μνήμες στο Pinball Museum, το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στα «φλιπεράκια» στην Αθήνα!

Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο και βρίσκεται στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο κέντρο της Αθήνας. Περιλαμβάνει μία συλλογή που φτάνει τα 100 συλλεκτικά pinball παιχνίδια, ξεκινώντας από τα πιο vintage που χρονολογούνται από το 1958, αλλά και πιο σύγχρονα.

Με εισιτήριο εισόδου 10€, μπορείτε να περιηγηθείτε για όση ώρα θέλετε στην έκθεση αλλά και να παίξετε σε όλα τα μηχανήματα.

Επιπλέον, στον χώρο του μουσείου λειτουργεί και café snack bar για ένα μικρό διάλειμμα από τα φλίπερ.

Πρόκειται για το πρώτο μουσείο Pinball (Φλίπερ) της  χώρας με επίπεδο υποδομών και εκθεμάτων που θα εντυπωσιάσουν  όλους τους επισκέπτες.

Τα μηχανήματα pinball αποτέλεσαν επανάσταση καθώς ακολουθούσαν  πάντα την τελευταία τάση της τεχνολογίας σε πολυπλοκότητα και την επικαιρότητα σε θεματολογία. Αποτελούν ένα παιχνίδι  διαδραστικό που μπορεί να είναι ατομικό ή ομαδικό (multiplayer).

Σκοπός του μουσείου είναι η παρουσίαση αυτών των θαυμάτων της ηλεκτρομηχανικής καθώς και η διατήρηση τους στον χρόνο. Η εμπειρία είναι εξολοκλήρου διασκεδαστική, μια πανδαισία για όλες τις αισθήσεις που προκαλεί  νοσταλγία στους παλιούς και έμπνευση στους νεότερους.

Πληροφορίες

Pinball Museum: Μακρή 2 και Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αθήνα – 210 9245958

Share