Παράσταση Κουκλοθέατρου ”Ο Λεπτοκαράκης & η Μικρή Νεράιδα” την Κυριακή στο Life Blossom

Την Ημέρα της Μητέρας, ο πολυχώρος Life Blossom φιλοξενεί την παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Λεπτοκαράκης και η Μικρή Νεράιδα» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να την απολαύσουν.

Η παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Λεπτοκαράκης και η μικρή νεράιδα» παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός φουντουκιού που ακολουθεί το όνειρο του να γίνει δέντρο και τελικά … καταφέρνει να βλαστήσει!

Βασίζεται στην ιστορία «Ο Λεπτοκαράκης και η μικρή νεράιδα» που έγραψε η Σοφία Γίδα – μέλος της Εναλλακτικής Κοινότητας ‘Πελίτι’ που ένας από τους στόχους της είναι η Συλλογή, Διατήρηση και Διάδοση των ντόπιων ποικιλιών σπόρων – και εικονογράφησαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου Δράμας.

Η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική και βασίζεται στην συνεχή επικοινωνία με τα παιδιά. Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά μπορούν και αυτά να έρθουν σε επαφή με τις κούκλες και τα μουσικά όργανα (αν ο αριθμός των παιδιών είναι μεγάλος γίνεται απλά μια παρουσίαση τους).

Επίσης θα τραγουδήσουμε για τη Γη με την συνοδεία κιθάρας, φλογέρας και κρουστών, παροτρύνοντας και τα παιδιά να συμμετέχουν.

Ο βασικός στόχος που επιτυγχάνεται στη διάρκεια του έργου, είναι το ότι τα παιδιά συνειδητοποιούν ένα πολύ σημαντικό κύκλο ζωής στη φύση: ο καρπός βλασταίνει, γίνεται δέντρο και δίνει νέους καρπούς. Το αίσθημα του θαυμασμού που καλλιεργείται μέσα τους και η αναγνώριση της αξίας της καθεμιάς μονάδας σε αυτόν τον κύκλο είναι μεγάλης σημασίας.

Συντελεστές

Παίζουν – Πηνελόπη Μητσακάκη-εμψύχωση κούκλας-τραγούδι & Γεράσιμος Δημοβασίλης- ζωντανή μουσική

Διασκευή και τραγούδια: Πηνελόπη Μητσακάκη

Εκτέλεση-παρουσίαση: Πηνελόπη Μητσακάκη και Συνεργάτες

Για παιδιά 2-8 ετών

Πληροφορίες

Life Blossom

Κυριακή 13 Μαΐου

Ώρα: 12:00-13:00

Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων:

simouv@lifeblossom.gr & τηλ.6948008724

 

 

Share