Πάνω από 40 τόνους με είδη ένδυσης, υπόδησης, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό συγκέντρωσαν για τους πυρόπληκτους ο Δήμος Λεμεσού Κύπρου και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Όσο τραγικός και θλιβερός ήταν ο απολογισμός των θανατηφόρων πυρκαγιών στο Μάτι, άλλο τόσο παρήγορη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για προσφορά αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους.

Ο Δήμος Λεμεσού Κύπρου και το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους από 40 τόνους με είδη ένδυσης, υπόδησης, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

Με αφετηρία το Μαρούσι, τον συντονισμό της προσπάθειας και τις διαδικασίες διάθεσης της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει υπό την εποπτεία του το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο πρόεδρος του Δικτύου, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Αντιπροσωπεία από την Κύπρο, από το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και από το ΕΔΔΥΠΠΥ μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές όπου και θα παραδώσουν την υγειονομική βοήθεια.

Τις ενέργειές τους συντόνισαν στη διάρκεια συνάντησης υπό τον πρόεδρο του Δικτύου, Γ. Πατούλη, ο διευθυντής του Δικτύου, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, οι Κύπριες εθελόντριες προσφοράς βοήθειας Πολίνα Παντελίδου και Μαργαρίτα Οικονόμου, ο εκδότης της εφημερίδας «Λεμεσός», Σάκης Στυλιανού.

Με την ευκαιρία της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες, ο κ. Πατούλης, ανέφερε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας στις μαστιζόμενες περιοχές. Οι απανταχού Έλληνες αποδεικνύουν ότι στις δύσκολες στιγμές όσο μακριά και αν βρίσκονται, είναι εδώ. Ευχαριστούμε θερμά τους Κύπριους αδελφούς μας για τη συγκινητική ανταπόκρισή τους, όπως και όλους τους συμπολίτες μας που έχουν σταθεί με τον δικό τους τρόπο στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές».

 

Share