Ανακαλύψτε τις ειδικά διαμορφωμένες παιδικές χαρές ΑμεΑ που υπάρχουν στην Αττική!

Παρόλο που δε θα έπρεπε να αποτελεί ξεχωριστή είδηση, αλλά κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο, ζούμε σε μια χώρα που πολλές φορές πρέπει να επιβραβεύουμε ακόμα και τα αυτονόητα.

Στην Αττική λοιπόν υπάρχουν πλέον τέσσερις παιδικές χαρές, ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να τις αξιοποιούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρία.

Έχοντας ασφαλή παιχνίδια και όργανα άθλησης, το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πλέον θα μπορούν να αθληθούν σε ένα όμορφο περιβάλλον μέσα στο πράσινο και να περάσουν την ώρα τους δημιουργικά σε όποια από τις παιδικές χαρές διαλέξουν.

Στο Παλαιό Φάληρο

Πριν μερικές εβδομάδες εγκαινιάστηκε στο Παλαιό Φάληρο η πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ. Στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου, κατασκευάστηκε ένας μεγάλος χώρος όπου τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, αναπηρία και ειδικές ανάγκες μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.

Εκτός από τα παιχνίδια, μπορούν μαζί με τους συνοδούς τους να αθληθούν σε γήπεδο μπάσκετ, στο ποδηλατοδρόμιο αλλά και το γήπεδο μπότσε. Η παιδική χαρά διαθέτει τουαλέτες, γήπεδο μπάσκετ για αμαξίδια, όργανα παιδικής χαράς, εσωτερικός ποδηλατόδρομος και κιόσκι.

Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου, Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο

 

Στην Κηφισιά

Μέσα στο πράσινο και συγκεκριμένα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου βρίσκεται μια όμορφη παιδική χαρά που διαθέτει ξεχωριστό χώρο παιχνιδιού και άθλησης για ΑμεΑ.

Εκτός από όργανα που διαθέτει η παιδική χαρά, ώστε να μπορούν τα παιδιά εκεί να παίξουν με ασφάλεια, υπάρχει και καφετέρια.

Παιδική χαρά ΑμεΑ Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Κηφισιά

 

Στη Βούλα

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρία μπορούν να παίξουν με ασφάλεια και στην παιδική χαρά στο ΠΙΚΠΑ Βούλας η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Πλέον διαθέτει πληθώρα από όργανα καθώς και ειδικό δάπεδο ασφαλείας όπου όλα τα παιδιά μπορούν να παίξουν μαζί με ασφάλεια.

Στο Ελληνικό

Εχοντας υπέροχα χρώματα και ακόμη πιο ωραίες εγκαταστάσεις, η πρότυπη παιδική χαρά για ΑμεΑ που λειτουργεί στον σύλλογο “Αμυμώνη” στο Ελληνικό σε κάνει να θέλεις να παίξεις κι εσύ… κι ας είσαι «μεγάλος».

Διαθέτει όργανα, χλοοτάπητα και μεταλλική περίφραξη.

Πρότυπη παιδική χαρά για ΑμεΑ στον σύλλογο “Αμυμώνη”, Λεωφόρος Βουλιαγμένης, πρώην Αμερικάνικη Βάση 16777 Eλληνικό

Πηγή: iefimerida.gr

 

Share