Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου

Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την τεράστια συλλογή από εκθέματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Μαρούσι είχαν τα παιδιά των προνηπιακών τμημάτων των 11 Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας και συμβάλλει στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο ενός διαθεματικού προγράμματος με τα άγρια ζώα, τα παιδιά είδαν από κοντά πτηνά, θηλαστικά, ερπετά , έντομα, κρανία, φωλιές και κογχύλια από την Ελλάδα και από άλλα μέρη του κόσμου.

Οι δράσεις εκτυλίχτηκαν τόσο στους χώρους των Παιδικών Σταθμών, όσο και στον χώρο του Μουσείου και περιελάμβαναν εικαστικές δραστηριότητες, αφηγήσεις ιστοριών σχετικά με τα άγρια ζώα, παιχνίδια και τραγούδια.

Η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, επισήμανε τη σπουδαιότητα των εκπαιδευτικών βιωματικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά από την πολύ μικρή ηλικία και υπογράμμισε ότι η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό κάθε μαρουσιώτικης οικογένειας, στηρίζοντας στην πράξη την προσπάθειά της για την ανατροφή των παιδιών της.

Αναλυτικά, οι παιδικοί σταθμοί που συμμετείχαν:

-Παιδικός Σταθμός Αναβρύτων (Τσακάλωφ 21)

-Παιδικός Σταθμός Στούντιο (Γκλιάτη 2)

-Παιδικός Σταθμός 1ος Κοκκινιάς (Μελισσίων 18)

-Παιδικός Σταθμός Σωρού (Αμμοχώστου 28)

-Παιδικός Σταθμός Πολυδρόσου (Φραγκοκκλησιάς 84)

-Παιδικός Σταθμός 2ος Κοκκινιάς (Χλόης 30-32)

-Παιδικός Σταθμός Κέντρο (Αριστοτέλους 8)

-Παιδικός Σταθμός Ν. Τέρμα (Θεμιστοκλέους 3)

-Παιδικός Σταθμός Αγ. Αναργύρων (Δ. Ράλλη 55)

-Παιδικός Σταθμός  Αγ. Φιλοθέης (Ερ. Σταυρού 21)

-Παιδικός Σταθμός Εργατικών Κατοικιών (Νερατζιωτίσσης 73)

Share