«Όλοι μαζί για το Μαρούσι»: Ο νέος δημοτικός συνδυασμός των μελών που αποχώρησαν από την Ενότητα

Τα πρώην μέλη της παράταξης “Ενότητα, Ανατροπή και Έργο” για το Μαρούσι, που πρόσφατα αποχώρησαν από αυτήν, προχώρησαν στη δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού με όνομα «Όλοι μαζί για το Μαρούσι».

Η ιδρυτική γενική συνέλευση του νέου συνδυασμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, με σκοπό τη διεκδίκηση της δημαρχείας στις επερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τα μέλη του νέου συνδυασμού:

«Όλοι μαζί για το Μαρούσι»: Μια νέα αρχή για την πόλη μας

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, σε φιλόξενο χώρο στο Μαρούσι, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για τα αυτοδιοικητικά πράγματα στην πόλη μας. Δεκάδες πολίτες με πολιτική δράση, ενδιαφέρον για τα κοινά του Αμαρουσίου και ενεργό συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες και τοπικές πρωτοβουλίες, συγκεντρώθηκαν για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής παράταξης.

Στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του ελπιδοφόρου αυτοδιοικητικού εγχειρήματος, κάτοικοι της πόλης μας που επιδιώκουν ουσιαστική αλλαγή του τοπίου εξέφρασαν δυναμικά την πεποίθησή τους ότι είναι και δυνατόν και κρίσιμο να γυρίσει το Μαρούσι σελίδα: να αφήσει πίσω μια και καλή τις παθογένειες του παρελθόντος, την κακοδιαχείριση, το έλλειμμα δημοκρατικής συμμετοχής των κατοίκων στον σχεδιασμό της αυτοδιοικητικής ατζέντας, την αδιαφορία για τον πολιτισμό, την υποτίμηση της αισθητικής της καθημερινότητας.

Στην εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που συνόδευσε τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης, τον λόγο έλαβαν, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας και ο Βασίλης Μπούρας, ενεργό μέλος της νέας δημοτικής παράταξης και με ισχυρή παρουσία στις συλλογικές διεργασίες των αυτοδιοικητικών δρώμενων.

Ο Πέτρος Κούκουζας στάθηκε στις παλαιές και νέες ανάγκες που έρχεται να υπηρετήσει με αξιώσεις το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό εγχείρημα: την πάλη ενάντια στην αδιαφάνεια, στη διαπλοκή, στη διαφθορά, στα ρουσφέτια, στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, όπως πρόσφατα του ηλεκτροφωτισμού. Στόχος, ένας συνδυασμός που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου, ώστε να «αναπνεύσει» η πόλη και οι κάτοικοι να αισθανθούν επιτέλους πολίτες άξιοι σεβασμού και όχι απλά ψηφοφόροι που αποκτούν ύπαρξη όταν καλούνται στις κάλπες.

Ο Βασίλης Μπούρας επεσήμανε ότι η νέα δημοτική παράταξη θα εμφορείται από το πνεύμα και τη λογική της συμμετοχής, της άμεσης δημοκρατίας, της λογοδοσίας και του κοινωνικού ελέγχου, όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη: με ενίσχυση του ρόλου των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, ενδυνάμωση του θεσμού των τοπικών δημοψηφισμάτων, παγίωση διαδικασιών πλατιάς κοινωνικής διαβούλευσης, εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε η νέα δημοτική παράταξη να ονομάζεται  «Όλοι μαζί για το Μαρούσι» και εξέλεξε 9μελή Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν οι:

Γιαννέλας Γιάννης

Ζαφειροπούλου Χριστίνα

Καλογεράκη Εύη

Κιούση Σμαρώ

Κούκουζας Πέτρος

Μπούρας Βασίλης

Νιχωρίτη Έφη

Πανταζής Κώστας

Τζιβελόπουλος Γιώργος

Πουλοπούλου Βούλα (αναπληρωματικό μέλος)

Η νέα δημοτική παράταξη είναι αποφασισμένη να εργαστεί για μια ριζική αλλαγή στη δημοτική αρχή στο Μαρούσι, που θα απαλλάξει την πόλη μας από την πολιτική της σπατάλης, της αδιαφάνειας και της επίδειξης και θα εισφέρει σε μια νέα αυτοδιοικητική πολιτική που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, θα στηρίξει την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας και θα κάνει το Μαρούσι μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.

Share