Οι γονείς-κηδεμόνες των παιδιών του Σικιαρίδειου Ιδρύματος ευχαριστούν την Περιφέρεια Αττικής για τη δωρεάν μετακίνηση των παιδιών

Πριν από περίπου ένα μήνα εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής η καθημερινή δωρεάν μεταφορά 75 μικρών παιδιών και νέων ΑμεΑ από 30 πόλεις της Αττικής προς το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και τα εργαστήρια του ιστορικού Ιδρύματος του Αμαρουσίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος, θέλοντας να ευχαριστήσει την Περιφέρεια για αυτή την κίνηση, απέστειλε ευχριστήρια επιστολή προς την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο ΑμεΑ, Βιβή Τσαβαλιά.

Με την επιστολή, ευχαριστούν όσους συνετέλεσαν για την ανάληψη της ευθύνης της μετακίνησης των παιδιών προς και από το ίδρυμα, με δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών επισημαίνεται:

«Με συντονισμένες κινήσεις η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η διοίκηση του Σικιαριδείου εξασφάλισαν χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που ξεπερνούν το 1,7 εκατ. ευρώ. Επιτυγχάνεται έτσι, η απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος, ενώ συνολικά 75 μικρά παιδιά και νέοι/νέες ΑμεΑ μεταφέρονται πλέον καθημερινά και δωρεάν από 30 πόλεις της Αττικής προς το σχολείο και τα εργαστήρια του ιστορικού ιδρύματος του Αμαρουσίου».

Λίγα λόγια για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα Απροσάρμοστων Παίδων

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι Κέντρο κατάρτισης νέων 14 μέχρι 21 ετών, με νοητική υστέρηση και εδρεύει στο Μαρούσι.

Ιδρύθηκε το 1939 από την οικογένεια του Βασίλειου Σικιαρίδη και ενώ αρχικά λειτουργούσε ως ορφανοτροφείο και πρεβεντόριο, απέκτησε την τωρινή του μορφή το 1971.

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, επιχορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο και έχει ορισμένα έσοδα από ασφαλιστικά ταμεία και από δωρεές.

Εδρεύει στο Μαρούσι, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 18 στρεμμάτων στο οποίο βρίσκονται τα εργαστήρια των παιδιών, τα γραφεία της διοίκησης, ένα θερμοκήπιο, ένα φυτώριο και γήπεδα αθλοπαιδιών. Υποστηρίζει τους καταρτιζόμενους με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης.

Το Ίδρυμα φιλοξενεί σε δικά του κτίρια και εγκαταστάσεις το 1ο Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και το Δημόσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Αμαρουσίου.

Share