Οι «Anonymous Greece» κατέλαβαν το site της ΔΕΗ και προειδοποίησαν για συνέχεια

Το απόγευμα της Τετάρτης, η ομάδα των Anonymous Greece προχώρησε σε  διαδικτυακή επίθεση στο site της ΔΕΗ, «ρίχνοντας» προσωρινά την ιστοσελίδα, ενώ με ανάρτησή τους προειδοποιούν πως «οι επιθέσεις κατά των συστημάτων τους θα συνεχιστούν».

«Προκειμένου να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα, οργανωμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο λογικός έλεγχος, στηρίζεστε σε καθαρά παραπλανητικά ή εκβιαστικά μέσα!

Έτσι, δίνετε εντολή σε δικηγορικά γραφεία να στέλνουν εξώδικα σε συμπολίτες και εν συνεχεία «κόβετε» το ρεύμα όποτε προαιρείσθε… Να ξέρετε ότι αυτή η κατάσταση έχει φθάσει ήδη στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να έχετε γίνει ήδη στόχος.

Η σημερινή επίθεση στο www.dei.gr είναι απλά μια προειδοποίηση για το τι θα συμβεί, εάν εξακολουθήσετε αυτήν την πολιτική της τρομοκρατίας. Σύντομα θα καταστρέψουμε όλα τα ηλεκτρονικά σας συστήματα».

Δείτε την ανάρτηση των Anonymous Greece:

#AnonymousGreece #ΔΕΗ #OpGreeceH ιστοσελιδα της ΔΕΗ ειναι εκτος λειτουργιας απο το πρωι.Οι επιθεσεις κατα των συστηματων τους θα συνεχιστουν.Site: www.dei.gr

Gepostet von AnonymousGreece am Mittwoch, 29. August 2018

Λίγα λόγια για τους Anonymous

«Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε πολυάριθμοι. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας αναμένετε», επισημαίνουν τα μέλη των διάσημων αλλά ανώνυμων “χακτιβιστών”.

Ο πυρήνας των Anonymous φαίνεται πως σχηματίστηκε από μέλη του φόρουμ του site 4chan.org το 2003. Το κίνημα πήρε το όνομά του, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δυνατότητα που παρέχει το διαδίκτυο στους χρήστες να δημοσιοποιούν πληροφορίες ή προσωπικά σχόλια χωρίς να υποχρεούνται να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Στόχος των Anonymous ορίστηκε από τότε η διαδικτυακή ακτιβιστική δράση. Ειδικότερα, ως προτεραιότητά τους έχει τεθεί η ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών μέσω ίντερνετ, δεδομένου ότι, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, η ενημέρωση που παρέχουν οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Αξιοποιώντας το ίντερνετ λοιπόν, υποστηρίζουν οι Anonymous, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αποκρύπτουν άλλοι φορείς.

Παράλληλα, το εν λόγω κίνημα διοργανώνει και διαδηλώσεις υπέρ της ελεύθερης πληροφόρησης και κατά των «φραγμών» που την παρεμποδίζουν.

Από το 2010 έως σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 60 συλλήψεις ατόμων στην Τουρκία, στην Αυστραλία, στην Δανία, στις ΗΠΑ και στο Λονδίνο που οι αρχές υποστηρίζουν ότι ανήκουν στους «Anonymous». Ωστόσο, το κίνημα των «χακτιβιστών» μετρά – σύμφωνα με εκτιμήσεις- σχεδόν ένα εκατομμύριο μέλη διεθνώς που συνεχίζουν να δρουν, με τους δικούς τους τρόπους, υπέρ της ελεύθερης έκφρασης ιδεών και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, αλλά και έξω από αυτό.

Πηγές: tvxs.gr, infosecinstitute.com

Share