ΟΑΣΑ: Νέες αλλαγές για τη μείωση της λαθρεπιβίβασης

Αλλαγές ετοιμάζονται στη λειτουργία της επικύρωσης εισιτηρίων του μετρό και συγκεκριμένα στις πύλες εισόδου-εξόδου, με σκοπό να μειωθεί η λαθρεπιβίβαση.

Η αρχή έγινε στις ηλεκτρονικές πύλες στους σταθμούς Σύνταγμα, Συγγρού Φιξ και Νερατζιώτισσα, οι οποίες ήδη παραμένουν ανοιχτές για μικρότερο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας όσους…στριμώχνονται για να περάσουν γρήγορα μαζί με τον μπροστινό τους.

Πιο συγκεκριμένα, στους παραπάνω σταθμούς οι πύλες κλείνουν μετά από πέντε δευτερόλεπτα κι όχι μετά από οκτώ, όπως γίνεται στους υπόλοιπους.

Ο νέος χρόνος απόκρισης των πυλών σε συνδυασμό με την αύξηση των ελέγχων κομίστρου, η οποία μάλιστα αγγίζει το 300% τους τελευταίους δύο μήνες σε σχέση με τον Ιανουάριο, αναμένεται να αποδειχθούν χρήσιμα εργαλεία στη «μάχη» για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης.

Οι αυξημένοι έλεγχοι εισιτηρίων, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 15.000 την ημέρα με στόχο σταδιακά να φτάσουν τις 25.000, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα από την ακύρωση εισιτηρίων τις πρώτες 21 ημέρες του Μαρτίου ανήλθαν σε 15,6 εκατομμύρια ευρώ.

Share