Νέο τμήμα «Δημιουργικός Χορός» στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου για παιδιά από 6 ετών

Νέο τμήμα «Δημιουργικός Χορός» δημιουργείται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Το εργαστήρι του δημιουργικού χορού είναι μια μέθοδος βασισμένη στη δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας τα κατάλληλα για κάθε ηλικία ερεθίσματα, τα παιδιά εξασκούν το σώμα τους, χορεύουν, συνεργάζονται, φαντάζονται, αυτοσχεδιάζουν, ζωντανεύουν ιστορίες με τις κινήσεις τους.  Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις βασισμένες στο κλασσικό και σύγχρονο χορό, κινητικά μοτίβα, αφηγήσεις, χορογραφίες.

Στόχος του μαθήματος είναι, όπως σημειώνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση της κίνησης, η ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης των παιδιών με τη βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού και των τεχνικών χορού. Χορός και θεατρικό παιχνίδι εμπλέκονται σε έναν συνδυασμό που θα μαγέψει τους μικρούς χορευτές. Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω και ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στη Γραμματεία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με ωράριο εξυπηρέτησης από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 18:00 (Βασ. Σοφίας 85 – ισόγειο, τηλ. 210 8021308, 210 8056314-5).

Υπεύθυνη του μαθήματος είναι η δασκάλα χορού, εμψυχώτρια παιδαγωγικής θεάτρου Αφροδίτη Κορέτση.

Share