Nόστιμο γλυκό με μούρα!

Ένα φρούτο που θα βρείτε αυτή τη στιγμή είναι τα μούρα. Αν έχετε στη γειτονιά σας μουριά τότε αυτή σίγουρα αυτή την εποχή θα έχει γεμίσει με μαύρα μούρα τα οποία αν τα μαζέψετε θα έχετε εύκολα την πρώτη ύλη για το γλυκό σας!

Η ποσότητα των υλικών που σας προτείνουμε είναι για 4 μερίδες.

Υλικά: 

500 γρ. μούρα της αρεσκείας σας

8-10 σαβουαγιάρ

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή όποιο άλλο κρεμώδες, ανάλατο τυρί, ακόμη και χαμηλών λιπαρών)

250 γρ. σαντιγί χαμηλών λιπαρών (έτοιμη από τα ψυγεία του σουπερμάρκετ)

Εκτέλεση

1. Πλένουμε όλα μας τα μούρα

2. Ανακατεύουμε καλά το τυρί με τη σαντιγί και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Στη βάση ενός μεγάλου γυάλινου μπολ απλώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ, τα μισά δημητριακά και περίπου το μισό από το μείγμα του τυριού. Στρώνουμε τα μισά από τα μούρα μας από πάνω. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση από σαβουαγιάρ, δημητριακά, τυρί, μούρα. Αν έχει περισσέψει μείγμα τυριού-σαντιγί, στολίζουμε το γλυκό με αυτό και με μερικά ακόμη από τα φρούτα.

4. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Share