My Brother: Δείτε το εκπληκτικό βίντεο για το σεβασμό στη ζωή και τον συνάνθρωπο

Η εικόνα μπορεί πολλές φορές να είναι πολύ πιο ισχυρή από τις λέξεις για να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα και να μας ευαισθητοποιήσει για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας και πολλές φορές αγνοούμε επιδεικτικά.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, η “Manousakis Winery” που αποτελεί την εταιρεία οινοποιίας της, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής και η εταιρεία παραγωγής Indigo View Productions ένωσαν τις δυνάμεις τους για το παρακάτω εξαιρετικό βίντεο που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης και εξελίσσεται στα χριστουγεννιάτικα Χανιά.

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης υποδομών για τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι στη χώρα μας, γιγαντώνεται από την παντελή έλλειψη σεβασμού και ευσυνειδησίας από τους πολίτες.

Σε ένα θέμα που είχε αναδείξει πρόσφατα το maroussi-news, αναδείχθηκαν τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα στο Μαρούσι, τόσο λόγω της κακής ποιότητας δρόμων και πεζοδρομίων, όσο και της νοοτροπίας οδηγών και πολιτών.

Ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς πεζοδρόμια για τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι, με οδηγούς που μπλοκάρουν με τα οχήματα και τα μηχανάκια τους τις ράμπες, με καφετέριες που παρεμποδίζουν τη διάβαση ανθρώπων με αναπηρία, με χώρους χωρίς προσβασιμότητα.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη δημιούργησε τη διαδικτυακή καμπάνια με όνομα #RespectLife, με σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει όλους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη.

 

Share