Που θα φάμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου στο Μαρούσι

Η 25η Μαρτίου, η ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, έχει ως άτυπο έθιμο την κατανάλωση μπακαλιάρου με σκορδαλιά. Ο μπακαλιάρος, παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, έχει πια διττή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821.

Η εξήγηση για τη γευστική αυτή συνήθεια είναι αρκετά απλή κι έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία των κατοίκων της ενδοχώρας να προμηθεύονται άμεσα και οικονομικά φρέσκο ψάρι. Παρά το ότι ο μπακαλιάρος δεν είναι ένα «ελληνικό» ψάρι, καθώς βρίσκεται κυρίως στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού, το γεγονός ότι γίνεται παστός τον καθιστά ένα φθηνό κι εύκολο στη συντήρηση τρόφιμο.

Ας δούμε όμως μερικά μέρη που μπορούμε να φάμε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά στο Μαρούσι.

Ψητοπωλείο Ξενοφών

Μπακαλιάρος…μετά μουσικής! Το κατάστημα θα σερβίρει μπακαλιάρο σκορδαλιά και άλλους πολλούς μεζέδες, ενώ το συγκρότημα ‘Παντός Καιρού’ θα σας διασκεδάζει με τα καλύτερα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια!!

Πλαταιών 6, Μαρούσι
Τηλ: 210-6128284

Αρχοντικό 1967

Το οικογενειακό τραπέζι, μετά τις παρελάσεις, γίνεται παραδοσιακά εδώ, με τον καλύτερο μπακαλιάρο σκορδαλιά της πόλης και πολλά ακόμα νηστίσιμα πιάτα. To Αρχοντικό δεν είναι μόνο το εστιατόριο στο Μαρούσι. Είναι το χωριό στη Μεσσηνία, όπου ξεκίνησαν όλα.

Πάρνωνος & Λ. Κηφισιάς 70, Μαρούσι
Τηλ: 210-6120808

Απόκρυφο Μουσικό Καπηλειό

Ρεμπέτικα άσματα τής παρέας, εξαίρετο φαγητό και φιλικές τιμές. Περάστε να γευθείτε κλασσικά παραδοσιακά ψητά στα κάρβουνα και μεζέδες, καθώς και όμορφες πενιές! Ο Σωτήρης Αναστασόπουλος στην κιθάρα, ο Βασίλης Αραπάκης στο μπουζούκι και ο…μπακαλιάρος στο τραπέζι σας!

Πέλικα 58,Μαρούσι
Τηλ: 210-2851408

 

 

 

Share