Ποδοσφαιρικό τμήμα Γ.Σ. Αμαρουσίου: Μια χρόνια μάχη χωρίς στήριξη, γήπεδο και ακαδημίες

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησαν στο maroussi-news οι κύριοι Παναγιώτης Καπνόριζας και Παναγιώτης Καφαταρίδης, μιλώντας για την απουσία ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Μαρούσι και τη μεγάλη μάχη που δίνουν για να αναδειχθεί και να προαχθεί το άθλημα του ποδοσφαίρου στην πόλη.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαρούσι ως Δήμος, είναι η έλλειψη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών. Ένα τρανό παράδειγμα αποτελεί η απουσία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, το οποίο…έρχεται εδώ και 15 χρόνια χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις.

Οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος του Γ.Σ. Αμαρουσίου, δίνουν μια καθημερινή άνιση μάχη, προσπαθώντας να στηρίξουν την ομάδα απέναντι σε αντίξοες συνθήκες.

Το maroussi-news συναντήθηκε με τον έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος του Γ.Σ. Αμαρουσίου κύριο Παναγιώτη Καπνόριζα και τον συνεργάτη του, κύριο Παναγιώτη Καφαταρίδη, οι οποίοι μας μίλησαν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και την προσπάθειά τους για να ανθίσει το άθλημα του ποδοσφαίρου στο Μαρούσι.

«Ο περισσότερος κόσμος, ίσως το 80% των κατοίκων, δεν ξέρουν καν ότι το Μαρούσι έχει ποδοσφαιρική ομάδα και τμήμα στίβου που διακρίνεται. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι ντροπή να μην υπάρχει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Στο χωριό του Σπύρου Λούη δεν υπάρχει καν γήπεδο στίβου. Είναι ντροπή για όλους τους πολιτικούς που έχουν περάσει από το Μαρούσι», αναφέρει ο κος Καπνόριζας.

«Όλα αρχίζουν και καταλήγουν στο πρόβλημα του γηπέδου. Για να ανθίσει το άθλημα, χρειαζόμαστε ακαδημίες ποδοσφαίρου. Χωρίς γήπεδο, δεν έχουμε το χώρο να δημιουργήσουμε ακαδημίες και χωρίς ακαδημίες δε μπορούμε να προσελκύσουμε και να γαλουχήσουμε αθλητές ώστε να έχει στέρεες βάσεις η ομάδα».

Αυτή τη στιγμή, η ποδοσφαιρική ομάδα προπονείται και αγωνίζεται στο δημοτικό γήπεδο της Πεύκης, το οποίο επίσης έχει πολλά προβλήματα και χρειάζεται αναδιαμόρφωση. Η ποδοσφαιρική ομάδα έχει 25-30 αθλητές, οι οποίοι αναγκάζονται να προπονούνται τις ώρες που περισσεύουν και μάλιστα σε…μισό γήπεδο.

«Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες περιμένουμε το νέο γήπεδο. Δε ξέρω τι συμφέροντα παίζονται για να μη φτιαχτεί το γήπεδο. Το Μαρούσι είναι ένας ιστορικός Δήμος που οφείλει να προάγει και να στηρίζει τον αθλητισμό, όχι τον πρωταθλητισμό. Το Μαρούσι είναι πλέον γεμάτο με ιδιωτικές επιχειρήσεις με γήπεδα 5χ5 και σίγουρα χρειάζεται ένα νέο δημοτικό γήπεδο με τον καταλληλότερο στίβο».

Όσον αφορά τις εξελίξεις με το γήπεδο ποδοσφαίρου και την κατασκευή του, επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κο Γιώργο Διδασκάλου.

Ο κος Γιώργος Διδασκάλου, ανέφερε πως «η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Με την απαιτούμενη στήριξη και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια μπορεί να κατασκευαστεί εντός του 2019».

Οι κύριοι Καπνόριζας και Καφαταρίδης, είναι από τους ελάχιστους αν όχι οι μοναδικοί που προσπαθούν να στηρίξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από το Δήμο. Έχουν βάλει μπρος ένα σχέδιο για τη δημιουργία ποδοσφαιρικών Ακαδημιών, αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο αλλά και χρήματα για την υλοποίησή του.

«Το όνειρό μας είναι να κάνουμε αθλητισμό. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά στο Μαρούσι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο, να δει την ομάδα. Δεν υπάρχει μόνο το μπάσκετ στο Μαρούσι».

Κλείνοντας, ο κύριος Καπνόριζας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους νέους υποψήφιους δημάρχους λέγοντας:

«Κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι, αν δε φτιαχτεί το γήπεδο, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!»

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Αμαρουσίου αγωνίζεται στο ‘Γ Τοπικό Αθηνών και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση στον όμιλό της.

Ο κος Καφαταρίδης μας ενημέρωσε πως υπάρχουν διαθέσιμα Ημερολόγια για όσους θα ήθελαν να στηρίξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Για να αποκτήσετε ένα Ημερολόγιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο Καφαταρίδη στο τηλ.6976777130.

Share