«Μουσικές συνάξεις» την Τετάρτη στο “Σχολείον Ψαλτικής” στο Μαρούσι

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά οργανώνει το στο «Σχολείον Ψαλτικής» στο Μαρούσι την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου!

Ο δεξιοτέχνης του παραδοσιακού βιολιού Γιώργος Ψάλτης και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης στο ούτι, παρουσιάζουν τα «Ακούσματα Ανατολής» . Οι δύο μουσικοί, θα παίξουν τραγούδια από τον ομώνυμο δίσκο του Γιώργου Ψάλτη, αλλά και ρεπερτόριο από τουρκόφωνα τραγούδια του ελλαδικού χώρου.

Λίγα λόγια για το Σχολείον Ψαλτικής

Το «Σχολείον Ψαλτικής» ιδρύθηκε το 2008 από τους Κωνσταντίνο Μπουσδέκη και Κωνσταντίνο Φωτόπουλο. Πρόκειται για μια μουσική Σχολή στην οποία διδάσκονται μαθήματα βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων.

Συγκεκριμένα, διδάσκονται βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική (δίδονται πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος), παραδοσιακό τραγούδι, παραδοσιακά όργανα (κλαρίνο, φλογέρα, νέι, καβάλ, βιολί, κρητική λύρα, πολίτικη λύρα, ποντιακή λύρα, κανονάκι, σαντούρι, ούτι, ταμπουράς, στεριανό λαούτο, πολίτικο λαούτο, κρητικό λαούτο, κρουστά).

Το «Σχολείον Ψαλτικής» δραστηριοποιείται έντονα στο μουσικό και μουσικολογικό χώρο τα τελευταία χρόνια, διοργανώνοντας ομιλίες και σεμινάρια με καλεσμένους καταξιωμένους μουσικούς και οργανοπαίκτες, διαγωνισμούς μελοποιίας, μουσικολογικά συνέδρια, συναυλίες, εκδηλώσεις και βραδιές παραδοσιακής μουσικής ενώ οι ιδρυτές του, Κωνσταντίνος Φωτόπουλος και Κωνσταντίνος Μπουσδέκης, επιμελούνται και παρουσιάζουν την εκπομπή «Ψαλτικές περιηγήσεις», στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, κάθε Σάββατο στις 17.30.

Πληροφορίες

«Μουσικές συνάξεις»

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Πούλιος

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 21.00 μμ.

Βασ. Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου 1, Μαρούσι

Τηλ: 210 8022266

 

Share