Με ψαλμωδίες και θρησκευτικούς ύμνους άνοιξε τη Μεγάλη Εβδομάδα η Μικτή Χορωδία στο Μαρούσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου η θρησκευτική συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» με τίτλο «Τίς Θεός Μέγας» και με τη φιλική συμμετοχή του μουσικού συνόλου «Vocal Inventions Ensemble». Μήνυμα χαιρετισμού μετέφερε στους χορωδούς και στους παρευρισκομένους η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη.

Τη συναυλία άνοιξε το μουσικό σύνολο «Vocal Inventions Ensemble», με τον Τρισάγιο Ύμνο και άλλες ψαλμωδίες. Ακολούθησε η ερμηνεία θρησκευτικών ύμνων από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου, ανάμεσα στους οποίους οι ύμνοι «Τίς Θεός Μέγας», «Ιδού ο Νυμφίος Έρχεται…», «Τον Νυμφώνα σου βλέπω…» και άλλους, που συγκίνησαν το ακροατήριο.

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, σε ερμηνεία της σολίστ Ρένας Χαλιώτη, ακούστηκαν οι Εγκώμιοι Ύμνοι της Μεγάλης Παρασκευής «Ω Γλυκύ μου Έαρ», «Ω Φως των Οφθαλμών Μου».

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε, επίσης, αγαπημένους ύμνους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και δυτικές εκτελέσεις γνωστών θρησκευτικών έργων.

Τη διεύθυνση της Χορωδίας είχε η μαέστρος Όλγα Αλεξοπούλου. Την επιμέλεια των κειμένων μεταξύ των ύμνων και την παρουσίαση είχε η Εύη Σκιαδά. Στο πιάνο συνόδευσε ο Μανώλης Παπαγιάννης.

Με την ευκαιρία της εορταστικής συναυλίας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, στο μήνυμά του ο δήμαρχος έστειλε την αγάπη του στο ακροατήριο και ευχήθηκε καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους, σημειώνοντας: «Το Αναστάσιμο Φως ας τροφοδοτεί με Δύναμη και Πίστη τις Ψυχές όλων και με σταθερά βήματα και αποφασιστικότητα να πορευόμαστε ενωμένοι προς ένα καλύτερο μέλλον».

Η κ. Χαλιώτη δεν παρέλειψε να μεταφέρει τη σταθερή στήριξη του δημάρχου προσωπικά, αλλά και της διοίκησης του Δήμου, στο έργο της Χορωδίας και ευχαρίστησε την πρόεδρο Πόπη Κάβουρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας και τα μέλη της, για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Share