Μείωση στα δημοτικά τέλη του 2019 ανακοίνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, αποφασίστηκε η περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών για το 2019 και η διατήρηση των εκπτώσεων και απαλλαγών για ειδικές ομάδες.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως «από το 2008 έως σήμερα η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει προχωρήσει συνολικά σε μείωση των τελών της τάξης περίπου του 40%», ενώ επισήμανε τη μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για τα σπίτια και τα καταστήματα του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες που δικαιούνται απαλλαγές και εκπτώσεις στην καταβολή δημοτικών τελών :

100% απαλλαγή για μακροχρόνιους ανέργους, απόρους, πολίτες με αναπηρία άνω του 67%,

100% απαλλαγή για πολύτεκνες οικογένειες,

100% απαλλαγή για μονογονεϊκές οικογένειες,

100% απαλλαγή για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Πάνω από τις 40.000 ευρώ, ισχύει απαλλαγή 50%.

100% απαλλαγή για την πρώτη τριετία, για τους νέους επαγγελματίες που κάνουν έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος με έδρα το Μαρούσι. Για τα γραφεία εμπορικής χρήσης (ιατρεία, δικηγορικά γραφεία, συμβολαιογραφεία) η απαλλαγή ισχύει για ένα έτος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εμπορικό κέντρο του Δήμου, και συνεπώς οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό, έχει επιβαρυνθεί από τις εργασίες ανάπλασης – κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης, για το έτος 2019 αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 20%. Επίσης, μείωση κατά 15% θα ισχύσει για όλες τις οικίες και όλες τις υπόλοιπες εμπορικές χρήσεις της πόλης.

Επίσης, όσον αφορά στα τέλη του δημοτικού κοιμητηρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω όλες οι κατηγορίες των τελών και των δικαιωμάτων.

Για πληροφορίες σχετικά με τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις των ευπαθών ομάδων και των ειδικών κατηγοριών (αναλυτικά κριτήρια και δικαιολογητικά), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κοινωνικό λειτουργό του Δήμου κ. Μερεντίτη, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 213 2038084.

 

Share