Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Μαρούσι η ημερίδα με θέμα «Καρκίνος & Πρόληψη»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στο δημαρχείο Αμαρουσίου η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Καρκίνος & Πρόληψη» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, μετέφερε η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, η οποία, μετά το θερμό καλωσόρισμα των παριστάμενων, υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας.

«Η υγεία δεν είναι μόνο η θεραπευτική διαδικασία. Πάνω και πρώτα απ΄  όλα είναι η διατήρηση της Υγείας, που μπορεί να επιτευχθεί με την ενημέρωση, την πρόληψη και τη διάγνωση. Η σωστή ενημέρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Χαλιώτη.

Από πλευράς του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, την πρόεδρο του Ομίλου, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, εκπροσώπησε η υπεύθυνη Κοινωνικών Σχέσεων & Ευ Αγωνίζεσθαι της UNESCO Βορείων Προαστίων, Κυριακή Κανιού- Αναστασιάδη, η οποία μετέφερε στους παριστάμενους τους θερμούς χαιρετισμούς της προέδρου και απένειμε εκ μέρους του Ομίλου τιμητικούς επαίνους σε διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της ιατρικής επιστήμης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε, επίσης,η  παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Υγείας Ιωάννας Λάκα «Το ταξίδι του εαυτού μου» με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

Στην ημερίδα μίλησαν: ο αναπλητωτής καθηγητής Ουρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Χρυσοφός, ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Λαουλάκος, ο παθολόγος ογκολόγος Αλέξης Στριμπάκος, η MD, PHD ακτινοδιαγνώστρια Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου και η νομική σύμβουλος εξειδικευμένη σε θέματα υγείας Ρούλα Γκριέλα.

Από τον Δήμο Αμαρουσίου στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Ρώτας.

Share