Με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο για παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ). Στο σεμινάριο συμμετείχαν παιδαγωγοί και γονείς των παιδιών προσχολικής ηλικίας που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, η λογοθεραπεύτρια, καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θάλεια Χατζηβασιλείου ανέπτυξε το θέμα «Λόγος και επικοινωνία στα παιδιά προσχολικής ηλικίας» και η κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας «Θανάσης Ασκητής» Μαρίνα Μόσχα μίλησε για «τη σεξουαλικότητα στην προσχολική ηλικία, σωματική αναγνώριση – σεξουαλική αγωγή φύλου».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καλωσόρισε στο δημαρχείο τους γονείς και τους παιδαγωγούς των παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι: «Μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς επιτυγχάνουμε τη διαρκή ενημέρωση των γονέων και την επιμόρφωση των παιδαγωγών μας, παρέχοντάς όλα τα χρήσιμα εφόδια για την υγιή και ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στη μαρουσιώτικη οικογένεια και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, ευχαρίστησε τις ομιλήτριες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, σημειώνοντας ότι «ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ είναι ανοικτός σε συνεργασίες που προάγουν τη σωστή ενημέρωση και επιμόρφωση όχι μόνο για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών, αλλά και για τα μέλη ΚΑΠΗ».

Share