Με δυο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας τιμήθηκε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ”The Favourite”

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος διακρίθηκε και πάλι για το κινηματογραφικό του έργο, καθώς απέσπασε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία του «The Favourite».

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη κατέκτησε τον Αργυρό Λέοντα (Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής).

Δείτε το trailer της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας:

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος φεύγει με βραβείο από τη Βενετία. Το 2011 οι «Άλπεις» είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου.

Στην Ολίβια Κόλμαν, πρωταγωνίστρια του έργου του Γιώργου Λάνθιμου, απονεμήθηκε το βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ Βενετίας προαναγγέλλουν τα τελευταία χρόνια τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς γεγονός που δίνει πολλές ελπίδες στον Γιώργο Λάνθιμο ώστε η ταινία του να βρεθεί υποψήφια σε πολλές λίστες στις υποψηφιότητες που θα ανακοινωθούν το Μάρτιο του 2019.

Κάθε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου από τον Κυνόδοντα το 2009 μέχρι την τελευταία του, κερδίζει διαρκώς βραβεία στα φεστιβάλ ενώ εκτός των άλλων δύο από αυτές έχουν κερδίσει υποψηφιότητες για Όσκαρ: Ο Κυνόδοντας και ο Αστακός.

Λίγα λόγια για το Γιώργο Λάνθιμο

Ο Γιώργος Λάνθιμος, γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και σπούδασε κινηματογραφική και τηλεοπτική σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Από το 1995 έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, videodance, βίντεο κλιπ και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις . Ήταν επίσης μέλος της δημιουργικής ομάδας που σχεδίασε την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το 2009, η ταινία του Κυνόδοντας κέρδισε το βραβείο “Ένα Κάποιο Βλέμμα” (“Prix Un Certain Regard”) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 2009. Στις 25 Ιανουαρίου 2011 ανακοινώθηκε πως ο Κυνόδοντας είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Osella Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ταινία Άλπεις, το 2015 με το Βραβείο Κριτών του Φεστιβάλ Καννών για την ταινία Ο Αστακός και το 2018 με τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, για την ταινία The Favourite.

 

 

Share